Juleljus



Så här fint är det på Stortorget denna morgon. Senare i eftermiddag är det sannolikt att en AW intas där bakom granen någonstans. Fredag, Äntligen!

Arsle, det är ju jag det

Jag har soffsmak i arslet. Efter kvällsmatavdukningen för cirka två timmar sedan har jag inte rest mig upp. Har halvsuttit med laptopen i knät och surfat på bilddagboken där vissa av mina elever envisas med att få med mig. Nu senast var det mitt royal ass inklämt i Acne Tube, som de för övrigt alltid har lika roligt åt. Och jag tycker det är lika roligt att ständigt svara dem. Så vi har roligt tillsammans kan man ju konstatera.
Fast idag har jag delvis varit en skälltant. Och igår fick jag förresten höra att jag och alla andra lärare var diktatorer. Så det är både krig och kärlek. Fast allra mest kärlek. Ja till och med mycket kärlek. Vi är faktiskt oftast glada, lyckliga och kärleksfulla. Fast man ofta spyr galla över vissa av sina elever gör de varje dag till en bra dag. Dårar och gullungar!

Slow down

Idag fick jag åter vakna till en harmonisk ringsignal (det enda som kan anses harmoniskt 05.10). Speedtrippen är över för denna gång. En kollega tipsade om att stänga av mobilen då den ju kunde ha typ hängt sig. Och visst hade den det, den lilla jävelen.
Så nu är allt återställt igen.

Idag blir en lång dag. Utvecklingssamtal till ca. 17 och ett sådant av den jobbigare sorten. Föräldrar...

Fem år

Idag för fem år sedan, nästan exakt på klockslaget fick jag reda på att Robban var död. Jag hade varit iväg på något och kom hem senare än vanligt. Sambon sa att någon som hette P hade ringt och sökt mig och eftersom jag bara har känt en P i mitt liv förstod jag ju direkt vem det var och jag anade vem hennes samtal skulle handla om. Kanske visste jag till och med redan innan hon berättade. Han hade ju redan en vecka tidigare, efter många års tystnad ringt och sagt farväl. Fast jag fattade nog inte riktigt det då även om jag blev mycket konfunderad av hans sista ord, typ: "Kom ihåg att jag alltid vakar över dig, är någon dum mot dig då jävlar kommer jag". Och det låter jävligt klyshigt men visst fan har han varit och hälsat på. Jag har flera gånger känt hans närvaro mycket starkt och jag har flera gånger pratat högt med honom och både skojat, skällt och berättat vilken jävla skit han kunde vara och såklart även vilken underbar människa han kunde vara. Och trots att jag sörjde och fortfarande sörjer honom grymt mycket har vetskapen om och känslan av att han fortfarande finns omkring oss gjort sorgen mindre tung. Nu sörjer jag nog mest hans tragiska livsöde och alla hans likars tragiska livsöden som med rätt resurser hade kunnat mildras. Det är en skam för vårt jävla så kallade välfärdsland hur utsatta och utslagna människor behandlas, eller ska vi säga inte behandlas.
Som hans dotter skrev i dödsannonsen: "Nu har du det bra pappa." Och det har han. Och jag tror till och med att han ler lite däruppe i sin himmel.


Olika former av bon

Vilket är värst; skatbo, kråkbo, hönsbo eller något annat jävla fågelbo? Kanske örnbo, det måste ju vara stort och spretigt. I alla fall kan mitt hår liknas vid något av ovanstående, det värsta då alltså. Jävla rishög är ett annat namn.
Jag har inte klippt mig på över ett år och nu kan jag snart inte förneka det längre. Funderar starkt på att inte gå till min vanliga frisör, "han som verkar vara gay men antagligen inte är det" för jag skäms. Men jag måste klippa mig snart! Känner jag mig själv rätt så lär det bli en tids processande till innan steget tas.

För övrigt så gillar jag inte smink. Smink är faktiskt ganska fult och jag kan fan inte sminka mig. Vilken tur att jag är väldigt sparsmakad då. Tyvärr kräver vintermånader samt min aktningsvärda ålder att något jävla klet måste till. Jag vill inte utsätta dem jag möter för en alltför olustig upplevelse. Men som sagt, väldigt sparsmakat och pliktskyldigt.

Gotta go.


Wake up call

Skulle bara säga godmorgon från Zombielandet. Detta är nog inte mänskligt. Och min nya speedsignal ljöd denna morgon med.

Lite plåster på såren är i alla fall att julstjärnan sprider ett behagligt sken i fönstret. Slipper taklampans röntgenstrålar. Det är ofattbart att det gått nästan ett år sedan stjärnan hängde där sist. För ett år sedan var det katastrof att stiga upp typ 06.30 till föreläsningar som började 08.15. Hade aldrig i min vildaste fantasi kunna gissa att mitt liv skulle bestå av 05.10 morgnar. Sjung om studentens lyckliga dagar...

Nej allvarligt talat, jag är mycket glad för att jag överhuvudtaget har ett jobb. Och jag trivs för det mesta himla bra med att dagligen vara omringad av en massa dårar, som en kollega brukar kalla dem. Så nu är det slutgnällt och klockjävelen går framåt.

Ringtones on speed

Ringsignalerna som medföljde min mobiltelefon har fått sneflipp. De låter som de tagit en eller två överdoser speed eller nåt. Helt jävla sjukt. Hur fan kan ringsignaler ändra hastighet av sig själv? Och det är just bara de som följde med, för den musik jag laddat ner själv har inte ändrats. Det kanske är en konspiration av Samsung, en tidsprogrammerad bugg för att få sina kunder att köpa en ny mobil. Precis som om man köpt en Samsung till då. Döööhh. Helt jävla flippat! Och jag som hade en så behaglig väckningsmelodi.

Lite till

Hujeda mig vad trött jag blev, nersjunken i soffan med godisskålen på bekvämt avstånd. Runt mig surrar ord och rop som döda, bana, vapen, fan, hjälp mig osv. Det är nördarna som spelar Halo 4 på X-box live.

Idag spenderade jag förresten för första gången på länge några timmar i klädaffärer. Lyckades än en gång pricka in lönelördagen men jag undvek de flesta av kedjorna som drar det mesta folket så det kändes faktiskt nästan som en helt vanlig dag. Och lite fick jag med mig hem varav två av fyra INTE var svart och till mitt försvar så var det svarta, handskar och någon typ sjal/halsduk/mössa, eller som sambo och son sa; något man liknar en munk i.

I  morgon är det tvätt, städning och som nämnt julpynt som står på schemat. Om tid finnes ska jag även tvinga med sonen (sambon är inte lönt) till julskyltningen. Som sagt, jag tar julen på allvar.

Julfunderingar

Raderade nyss ett halvfärdigt inlägg.
Ibland blir det helt enkelt mer meningslöst än vanligt.
Som det som istället skrivs nu.

Imorgon ska här fanimej julpyntas lite. Börjar ju bli stressad som fan när det börjar dyka upp stjärnor och stakar i hemmen omkring mig. Tyvärr måste lägenheten genomgå en helsanering innan ljusen kan börja tindra stämningsfullt. Här är just nu inte alltför vackert. Måste även kolla utbudet på vinden. Ska nog uppdatera lite i julsamlingen. Jag tar julen på mycket stort allvar.


Vi är svenska fans allihopa

PUUUUUH

OCH TACK SOM FAN UNDERBARA LANDSLAG!

För ett tag, någonstans i mitten av första halvlek låg ni inte högt på min lista men nu ligger ni överst!

Ja

Jag önskar oss en bra dag och ett deltagande i EM i sommar. Jag önskar mig för övrigt sommar, nej förresten först en riktig vår sen sommar, direkt efter nyårsafton.

Tack på förhand.


Från något till inget

Sitter och funderar på att dra mig upp ur soffan för att göra en djupdykning i min spillra av garderob. Men risken är väl att man blir djupt deprimerad över insikten att den är ganska obefintlig. Jag börjar allvarligt talat bli ganska trött på mig själv i mina svarta kjolar och svarta klänningar, Acne jeansen/Cheap Monday jeansen och svarta överdelar. Från att ha haft en garderob man kan vara relativt nöjd med och variationer man har känt sig relativt ok i har jag sjunkit djupt ner i sunkträsket. Jag orkar helt enkelt inte bry mig på mornarna och jag har helt enkelt inte tid och inte ens ork att shoppa. Vem fan orkar trängas i klädaffärer en lördag liksom!
Jag får väl fortsätta se riktigt jävla tråkig och ointressant ut tills jag blir arbetslös.

För övrigt hänger grisfitta fortfarande med.

Jag är trött som en grisfitta.

Alltid är det något

Söndag är ångest över att ha fem dagar med starttid 05.10 framför sig. Söndag kan dock även vara ganska mysigt. Jag tänker därmed tvinga bort ångesten och mysa. Är mätt efter ett Veggiewhoppermeal storkap samt de där friterade ostochjalapenobullarna och funderar på om jag ska inhandla en stor jävla godispåse sen. Det handlar dock om ork som just nu inte finns men suget vinner antagligen över ickeorken ändå till slut.

Gårdagens match varken orkar eller vill jag kommentera. Jag har en mycket illavarslande känsla av att vi nog tyvärr inte kommer att ta oss till EM. Jag hoppas innerligt att jag har fel.

Ska nog fan rätta lite glosprov och skrivövningar. Passar på nu när sambon sover i soffan, så slipper jag vara så jävla tradig sen.

JA

Lite av allt

Ingen jävla mobilväckarklocka ska förstöra min sömn och tillvaro i morgon. Jag ska få sova tills jag vaknar av mig själv. Låt vara att det kan bli 07.00. Det är med nästan hundraprocentig säkerhet i alla fall inte 05.10.
Jag är fullkomligt lyckligt obeoende av tid.

Ska till Trelle på försenad födelsedagsmiddag hos föräldrarna i morgon eftermiddag. Sen stundar det där fruktade EM-kvalet men det är lugnt. Zlatan har ju lovat att vi är vidare när slutsignalen ljuder. Och jag tror honom. Man måste fan tro på Zlatan.

Jag är faktiskt mest bekymrad över om det ska finnas plats i baren på O´Learys. Borden var ju såklart fullbokade när sambon ringde dit igår. I värsta fall får vi väl gå på numera undanskymda Glorias men det känns inte bra. Det är på O´Learys viktiga matcher ska ses och upplevas, som typ ett OS-guld i hockey. Dessutom gillar jag O´Learys; en skön blandning av sunkigt, sofistikerat, gubbigt, grabbigt , raggigt och alldeles vanligt.
Jag kan nog vara lite av allt då och då.
Dessutom har de fina vinglas.


Tjuvlyssnat.se #2

4:ans spårvagn mot Mölndal, Göteborg


En äldre dam är på väg att sätta sig brevid en kille ~20. Hon tar upp tidningen som ligger på sätet och lägger den i killens knä.
Killen: Ser jag ut som ett tidningställ?
Damen: Ursäkta?
Killen: Ser jag ut som ett jävla tidningställ?
Damen: Men det var väl din tidning?
Killen: Nej, den låg där när jag satte mig ner, så tänk dig för nästa gång du lägger tidningar i folks knän.
Damen (ställer sig upp): Det var då fan bättre på min tid, då hade ungdomarna mer respekt.
Killen: Jo, det kan jag tänka mig. Då hade gamlingarna inte några gratistidningar att kasta på ungdomarna och stentavlorna var för tunga att ha med sig...


Här kom det faktiskt några glädjetårar. Detta är nog några av de skönaste kommentarerna jag någonsin har hört, framförallt den om att vara ett jävla tidningsställ. Jag önskar mig sådan kvicktänkthet i julklapp!


Tjuvlyssnat.se

Dumsnålheten har fått ett nytt språkrör


Spårvagn, linje 11 mot Saltholmen, Göteborg

Kvinna ~30: Jag köpte ett Rosa Band igår, du vet för bröstcancerforskning och så.
Kvinna ~25: Jaha... Jag gjorde mitt själv, och sparade 20 spänn!


Jag saknar faktiskt ord.


Fula ord igen

Fick ett förslag i mitt inlägg om fula ord. Grisfitta är ett jävligt fult ord ja. Fast samtidigt lite roligt.
Men ändå ganska fult.
Tack för tipset!
Grisfitta is da shit.

Boomshakalak

Sovmorgon! Till klockan 05.25. Jag vaknade 05.07 och ställde fram så nu är jag helt utvilad.

I morgon är det fredag. Hallelulja.

På lördag är det fotboll. Då ska vi bli klara för EM.

Ja, så får det bli.

Uff

Asså nu e man sleden, för att tala riktigt skånskt klarspråk.

Ska vräka mig i säng, hissa upp huvudändan och läsa lite, En komikers uppväxt.
Lite skamligt är det att den faktiskt är det första jag läser av Jonas Gardell. Har aldrig riktigt känt mig manad förr men nu, eftersom mina elever ska läsa den och avhandla tillhörande diskussionsfrågor samt ett prov såg jag mig tvungen. Och vilken tur för den är ju riktigt bra men jag hade väl iofs inte trott annat heller för den delen.
Jag har alltid gillat Gardell och minns hur jag och C för sådär en tolv, tretton år sedan grät av skratt när han framförde den där "farmorpjäsen". (eller vad man nu än säger, den som blev bok, är det en Komikers uppväxt kanske? Nej fan vad jobbigt att vara så ute och cykla som jag är nu...klockan är mycket och jag är sleden som sagt)
Återkommer om det.

"Uff, sa farmor"

Guten

Keep on walking

Varje morgon jag vaknat denna veckan har jag varit skitsur. Precis allt har känts fel och allt har varit tusenfalt jobbigare än annars. Jag har även varje morgon funderat över möjliga konspirationsteorier riktade mot mig, bl.a. att gå in och duscha, eftersom det är a pain in the ass på morgonen. Jo, någon någonstans sitter och konspirerar mot mig så att varje morgon och viss del av dagen ska bli så jävlig som det bara går.
Parallella universum? Jag kanske är någons tråddocka? (eller va fan heter det nu?) Det är i alla fall många ofrivilliga uppgifter och händelser jag genomlider. Fy fan vad de skrattar när mobilen ringer 05.10 varje morgon, det är den yttersta prövningen och jag orkar snart inte mer!
Kan PMS göra en mentalt störd?

Jag vill ha jullov som fan!

Hallelulja

Lördagsmiddag på Casa Mia. Min vanliga pasta, rött vin men utan dessert denna gång. Sonen och jag tog en promenad hem medan sambon fixade dessert; glass, grädde och riven choklad. Till detta kaffe och Amaretto och Julmust till sonen. Fatta Julmust! Julmust kom in i mitt hem den 10 november 2007. Nästan hädelse för fan.


Words don´t come easy

Undrar vilket som är det mest äckliga, avskyvärda, hatiska, nedlåtande, fula och röviga ord som finns.

Jag bara undrar asså.

SUG

En helt vanlig lördag morgon

Lördag morgon kl. 06.20. Klockan ringde iaf inte 05.10 som vanligt. Jag fick sova till 06.00. Det sjuka är att jag reflekterade överhuvudtaget inte över varför i helvete jag stiger upp så tidigt en lördag morgon. Jag hade i själva verket glömt att det är lördagmorgon. Tänkte fan åka till Skurup.
Snacka om programmerad.

Ska iaf på sonens första fotbollscup. Tycker dock att det nästan är löjligt att man ska behöva stiga upp så tidigt en lördag för det. Det gör mig sur, lite förbannad och trött. Men det ska såklart bli jättekul.

För övrigt undrar jag vem fan det är som röstar i Idol. Skulle vilja ställa dem på ett led och...ja.
Och hade jag varit typ 20 hade jag åkt till Alingsås och tvingat Christoffer att gifta sig med mig.

Bajs.

Morgonfilosofi

Godmorgon

Efter tre tröjprovningar blev det en svart. Jag är ganska oförutseende och framförallt färgglad. Man brukar ju säga att kläderna speglar personligheten och jag är just nu mörkare än Satan så det stämmer kanske.

Fick ju inte jobbat i går kväll pga. att jag försökte leka mattekunnig så det blir till att ta en stund på tåget. Har även en del jätteroliga samtal att ta itu med under dagen.

Ska kleta på lite mascara, dricka upp kaffet, dra på overknee strumpor, ta på mig en väst, försöka göra något åt skatboet på huvudet, väcka sonen, packa väskan och springa till bussen.

Shit, jag har ju skitmycket kvar att göra!

Stungen

Då var det kväll igen. Tid för sängen igen. Man hinner knappt hem förrän man ska lägga sig, igen.

Kom hem ganska sent så kvällen har inte känts överdrivet lång. Skulle jobba men hjälpte sonen med matte istället. Eller rättare sagt, försökte hjälpa. Jag är dummare än ett spån när det gäller matte. Vissa uppgifter tog ett tag att knäcka och det hade nog inte gått utan sambons hjälp. Herregud, femmans matte.

Fick dörrleverans med blommor från svärmor som försenad grattishälsning. Hon hade beställt en bukett med sting i för hon tyckte det passade mig. Det tyckte jag var roligt. Det är sting i mig.

Ett evigt mörker

Följetången om den döende läraren fortsätter.

Jag tror på allvar att jag kommer att svimma av trötthet innan denna veckan är slut.

För varje morgon klockan ringer 05.10 känner jag hur livskraften alltmer lämnar mig.

Det är mörkt inne och mörkt ute.

Suck.

Oink

Ännu en morgon nästintill döende. Andra koppen kaffe som inte har ett skit effekt.

Idag älskar jag mig säng ännu mer än igår.

Det är mörkt och kallt


Jag är så jävla trött.

Jag vill sova mer.

Jag älskar min säng. ♥

Internet

Sitter på samma ställe vi inledde Budpapestresan på. Enda stället man kan få Internet då uppkopplingen på rummet strulat sedan igår. Men man kan ju då passa på att ta en Latte och Amaretto när man ändå sitter på en pub. Skulle ju shoppa idag men lyckades tydligen tima in en helgdag. Så vi kom ju till köpcentrat men fick se affärerna utifrån. Jävligt typiskt oss skulle jag vilja säga. Jag kommer således att komma hem från Budapest utan att ha handlat en jävla pinal. Oväntat? Nej inte särskilt. Jo förresten, jag ska köpa en massa c-vitamintabletter. De är som karameller som innehåller dagsbehovet av c-vitamin. Så jävla upphetsande va?
För övrigt hade den där lyxrestaurangen vi var på en stjärna i Michelinguiden. Såg vi dagen efter vi varit där. Men inte mindre coolt för det!

Nu ska jag dricka latte och Amaretto!

hits