New best friend

Eller nåt sånt hette filmen jag nyss såg, MEN HALLÅ vad var det för jävla dumt slut, dog hon eller inte? Regissören, manusförfattaren, producenten eller whatever hade nog lite svårt att knyta ihop den, men den var helt ok, om än lite rörig emellanåt. Den var vad sambon sa en typisk en typisk oktoberskorpionfilm, fast han såg typ 5 minuter och kunde då avgöra det. Men han brukar ju iofs ha rätt, vissa filmer faller honom inte alls i smaken, antingen är där för mycket romance eller så är det en typisk skräckfilm, eller "tjejfilm" eller så är de helt enkelt för djupa på något sätt. Det ska vara mycket explosioner, katastofer och gärna en och annan rymdvarelse i sambons val av filmer.

Jag är iofs också väldigt svag för katastrof filmer men det slutar tyvärr alltid med att jag är övertygad om att jorden verkligen kan gå under på det sätt som skildras i filmen, så omgivningen blir ofta utsatt för 20 frågor om riskerna för undergången. Och varför inte, vulkaner, asteroider etc. har ju ödelagt förr! Skit i det nu, jorden snurrar väl förhoppningsvis i sin korrekta bana ett bra tag till.

Förresten var det en skribent i Sydsvenskan som utryckte exakt samma rädsla som mig över de här jävla spindlarna på Pepparholm. Han lyckades dessutom göra mig ännu mer betänksam och orolig då han tog upp scenariet att öresundståget får motorstopp på ön och helvetesdjuren, som för övrigt inte har några naturliga fiender på ön, då med lätthet bordar tåget medan det står still. Då har vi dem snart här ja! Tack som fan herr SDS-skribent, vad du nu än heter! Vissa funderingar kan man väl ändå hålla för sig själv, eller? 

 

I´m off solid ground, and you´re to blame, they don´t understand, people never do, when it make sense to me. I´ts a new secret I have found.


Jag är dålig på det här

med att blogga! Det är väl meningen att man ska skriva iaf några rader varje dag...eller? Nu är det ju ett bra tag sedan jag skrev sist, fast jag kan delvis skylla på bloggtjänsten eftersom jag skrev ett inlägg i berusningsdimman i torsdags, men något hände så det kom aldrig in, kanske iofs var lika bra det. :)

Grejen är den att jag verkligen vill skriva om allt som för tillfället plockar upp i smartcenter, eller sådant som har varit med ett tag och bara måste ut. Sen är det ju alltid trevligt att ha en liten dagbok tillgänglig, även om den ju förstås måste vara på ett mycket neutralt plan. Man måste ju skydda nära, kära och sig själv från ett totalt utelämnande...

Just nu har jag dock varken tid eller ork, är så jävla trött och känner mig helt mörbultad! Jag betalar uppenbarligen fortfarande för tors, fre och lör förra veckan, inte riktigt klokt Madicken! Men kul var det, man måste leva innan det är försent! Men nu ska jag dricka upp mitt första glas kaffe (lita på att det blir fler) och sen gå in och duscha, ska ju till jobb kl.11.

Awa a place to stay, get your booty on the floor tonight, make my day!


Giftiga spindlar trivs på Pepparholm.

Rubrik från Sydsvenskan!

De har tydligen kommit hit med vinden från USA och är LITE aggressiva, vafan då lite? samt då giftiga, men enligt SDS är det "bara" frågan om vävnadsskador och svårläkta sår....Men läser man på infosidor om Hobo Spider, som helvetet heter, står det att den kan vara dödlig för känsliga personer! Jo, sa sambon, men det kan ju geting stick oxå vara. Och?

Saken är den att spindlar är helvetet på jorden, giftiga som inte giftiga. Och är de då dessutom giftiga är de DUBBELT helvete på jorden! För om det nu är som alla säger (fast jag ALDRIG kommer att förstå dem), att man inte behöver vara rädd för dem, finns det ju nu en helt jävla realistisk och fullständigt logisk rädsla att beakta, eller hur?

Och vaddå kommit hit med vinden, kan de flyga över halva jävla jordklotet kan de nog fan flyga en halv mil mellan PissPepparholmen och Malmö, de jävla asen har nog förresten redan gjort det. Jag kan nästan slå vad om vad som helst att de snart dyker upp här, i min lägenhet!

Jag är faktiskt rädd på riktigt!

Plockade för övrigt prästkrageliknande blommor på vägen hem i söndags natt, de luktar ren och skär fotsvett, vad romantiskt och somrigt!

Einstein tronar i fönsterkarmen, R2D2, (eller vad han heter) och hans polare guldgubben/roboten samt Kalle Anka blev passerade till bokhyllan.

Sov Gott!


I döda vinkeln ser jag allt du gör.

Jocke Berg är fan inte dum, vilken iakttagelseförmåga den mannen har! Meningen ovan gör ju att alla bitar verkar falla på plats. Det är det diffusa som slutligen säger sanningen, den ska inte vara tydlig. Nej, den där riktiga sanningen ska ligga dold ett tag, för att slutligen uppenbaras som/i något vackert, fult, komiskt, tragiskt, vetenskapligt, världsomvälvande eller nåt.

För övrigt tilldelades Jocke Berg nyss Stims platinagitarr, vilket han är så fullständigt värd, det finns inte många textförfattare i hans klass, varje ord han sjunger berör på djupet. Dock har min hundraprocentiga kentfanatism falnat, detta skedde med V & A, som tyvärr var en stoor besvikelse. Men de upprättade sin heder med stolthet med Du & jag döden.

Tidigare var fanatismen nog lite extrem, något som bara andra (vilket ju iofs inte är så få vet jag) i samma sits på riktigt kan förstå :) Men jag tackar samtidigt Knotknetarna för fantastiska och oförglömliga stunder i mitt liv, de har verkligen betytt något utöver det vanliga!

På tal om ismer, de är kul för man kan ju hitta på egna, och för tillfället är Tråkismen och Dekadismen aktuella. Dessa är ju då till synes innehållsmässigt oförenliga men kan fungera som vågskålen som hjälper till att göra livet lite mer hälsosamt...typ. :) Fast Tråkismen är lite svår att upprätthålla på sommaren...

Förresten, höll ju på att glömma, Tack K, för dina trevliga kommentarer, vilken härligt upplyftande feedback! :) Och Tack för att du inte tankade på mig i Nyköping, vetefan om resan hade blivit bättre av det, jag/vi överlevde ju...kan man säga nu iefterhand iaf, hi hi. Vi hörs vännen!

Håller för övrigt på att tvätta och måste då spy min galla över vår jävla torktumlare! Om inte tvätten hamnar på rätt sätt, vilket är jävligt svårt att få till, hörs det som om allt innehåll smulas sönder ungefär, sen stannar skiten. Denna procedur kan då pågå 1-4 ggr per tumling, eller rättare sagt försök till tumling och det slutar alltid med att man i fullständigt ursinne bara vräker ner skiten så hårt det går, och då brukar det funka. Så nu vet jag att våld works och ska i fortsättningen gå ut hårt redan från början!

I can´t believe you´re leaving cause me and Charles Manson likes the same ice-cream.


Idag har jag sett en ängel!

Hon satt vid ett, eller rättare sagt flera olika pianon (samtidigt) och sjöng med den vackraste stämma jag någonsin har hört samt spelade som en hel jävla symfoniorkester, helt ensam!

Dessutom var hon något av det vackraste jag någonsin sett när hon satt där med sitt långa lockiga röda hår, framför sina pianon, i sin vita prinsessklänning, inramad av strålkastarljus.

Hur i helvete kan denna lilla spröda uppenbarelse ge så mycket ljud ifrån sig?! 

Jag grät på riktigt när hon spelade, A sorta fairytale och hade ståhår på armarna i stort sett hela konserten igenom (ca 2 timmar)

Tack Tori, Tack!

Sambon å andra sidan höll på att dö efter tredje låten och gick ytterligare en låt senare ut i baren och drack öl, han tyckte det var extremt långtråkigt! Kom dock tillbaka när Winter spelades och hoppades på fler "gamla godingar", men tyvärr, de uteblev...

Vi har uppenbarligen inte riktigt samma uppfattning om Tori, förutom att hon är vacker som få och har sex med ett piano som få...ha ha. Nä, sambon tycker även att Tori är musikalisk som få, men orkar dock inte med fler konserter med henne, någonsin!

Men det var jävligt gött i Nyhavn i alla fall och de nya guldskorna fick följa med!

Nu sitter jag och äter godis, skitbra klockan 02.52 på natten, eller hur Atkins & Montignac o allt vad ni nu heter. Men jag har gått långt som fan idag iaf och jag ska dessutom träna på tisdag!


Jag är mätt!

Har legat o svullat framför tvn sedan tidig kväll. Såg för en gångs skull en film som inte var nedladdad, Om Lucy faller tror jag den hette. En söt film med lite udda karaktärer, precis ett sådant upplägg jag gillar!

Idag blev en kort arbetsdag, närmare bestämt 2 timmar, men det har ju varit en ganska intensiv vecka så. Efter det cyklade jag in om triangeln, det är ju rea och då finns det väl alltid något att ta med sig hem. Köpte ett par underbara låga guldskor som bara skrek mitt namn, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet, men de är inte bara snygga, de är sköna oxå. Jag invigde dem när vi gick och handlade godis o läsk innan. Köpte förresten svart volangkjol, svart linne, rött linne, långt flerradigt halsband med olika sorters stenar och börs med. Mycket nöjd med andra ord!

Börsen var dock inte så praktisk som jag trodde. Hade tidigare en röd liten porrig sidensak med leopardfoder som var extremt opraktisk eftersom den bara bestod, eller rättare sagt består av ett fack där då allt, pengar, kort, kvitton och annan skit ska samas, Den nya såg bättre ut med plats för kort iaf, men det visade sig att den inte gick att stänga om man utnyttjade alla de facken så det slutade ändå med att jag fick knöla ner det mesta i de två "vanliga" facken som återstår. Dessutom, om jag behöver alla kort så får jag fortfarande ta med mig min röda porriga sidensak...men den nya är iaf fin i ljusbått silvrigt skinn, ha ha.

Vi hade förresten tänkt åka med Turasund till Köpenhamn i morgon, det ska ju bli fint väder och några öl på soldäck hade då varit en utmärkt start på eftermiddagen och dessutom hamnar man ju i Nyhavn direkt istället för på centralen. MEN båtjävelen går inte på söndagar är det tydligen någon som har bestämt, va fan är det liksom? Så det får bli tråkiga tåget tyvärr.

Läste expressens och aftonbladets recensioner av Tori från Hultsfred, tror att det var E som gav henne 4 och A gav henne 1, man kan ju undra om de verkligen var på samma konsert...Jag tror jag kommer att ge henne 5+ i morgon, hoppas det iaf.

Undrar om mina nya vackra guldskor ska få följa med och titta...

Jag skulle förresten vilja vara en konstnär och ha hela lägenheten full av halvgjorda tavlor, lite nonchalant ställda mot väggen i någon form av organiserad kaos. Väntar förresten på en tavla som sambons systers sambo som faktiskt är konstnär ska måla till oss. Han är en riktigt härlig bohem, med äkta konstnärsångest i perioder, precis som det ska vara. De har förresten även världens mest störda hund, en chiwauha (nä hur fan stavas det nu?) som heter David Brent, men samtidigt som han är störd är han även cool som fan! Så no hard feelings!

Jag ser nu tydligt att jag stavat helt fel till ovan nämnda hundras så om det är någon som vet hur det stavas, let me gärna know, Tack och hej, leverpastej!


Jag, datorn, några glas vin

och lugn & ro! Helt underbart efter några dagar i huvudstaden med nya människor att vara social inför.

Steg över tröskeln till hemmet ca. 20.30 och hade då spenderat ca 7 timmar i en bil, fy faaan säger jag bara! Fast när vi åkte från Stockholm vid lunchtid var jag på topp, tyckte det var lika bra att tömma vinflaskan som konstigt nog inte blev tömd igår, var ju liksom inte helt nykter när jag vaknade vid tiotiden i morse. Jag var med andra ord riktigt, riktigt snorfull igår, en sådan där "blåsa ut hjärnan fylla".

Jo, den påspädda fyllan höll i sig ett bra tag, över förväntan faktiskt, men SEN när den försvann var det inte alls kul mer, jag har ju gjort bakfylleresan i en bil från Sthlm förr så jag borde ha lärt mig, men icke! Jag ska aldrig mer, aldrig mer åka bakfull i en bil mellan Sthlm och Malmö, det lovar jag dyrt och heligt här och nu!! Jag tar tåget eller flyget i stället :)

Och vilken sambo jag har då, är hemma i en kvart och sticker sen till Lilla Torg och snart till KB, tack som fan, Slask! Ha ha, bara skojade, klart du ska festa, jag tycker som sagt att det är helt underbart att sitta helt ensam här!

Pratade med sonen som är hos sin pappa, han ska gå på date med sin tjej, de har nog varit ett par i en månad snart förresten :) Han ska tydligen bjuda ut henne på glass nästa vecka, jag blir nästan tårögd så sött det är! De börjar trean till hösten och han har varit kär i henne sedan förskoleklassen, trägen vinner verkligen!

Hans pappa höll på att starta en blogg och sa då att sonen sagt att jag oxå hade en, jo visst har jag men det sa jag inte till honom, istället sa jag att jag inte kom ihåg adressen och att jag inte hade skrivit något, VARFÖR???? Nu känner jag mig skitdum och funderar över hur jag ska förklara mig, jag vill ju ge honom adressen. Jag blev bara så feg, kändes konstigt att någon som känner mig så väl ska läsa vad jag skriver...förlåt J, jag är skitlöjlig, jag vet! Äsch, jag skickar ett mail nu och skriver precis som det är!

Ja ja ja, nu börjar vinet göra sitt igen...men det är ju sommar, även om det lika gärna kunde varit vinter just nu eftersom jag inte märker av något klimat här inne framför datorn, men det har ju varit tre underbara solskensdagar iaf!

På söndag ska jag fanimej se Tori Amos i Köpenhamn! Helt ärligt förstår jag det knappt än, hon gör utomjordiskt vacker musik och jag har alltid trott att hon var en av dem jag aldrig skulle få se live. När jag fick reda på att hon skulle spela på våra breddgrader var det först utsålt på Vega, sen flyttades konserten till Falconer Teatre och då släpptes fler biljetter till min ofantliga lycka. Och att jag då även lyckades tjata med mig sambon som egentligen inte är överförtjust i henne, särskilt inte för ett biljettpris på 450 kr styck, ja då var lyckan mer än ofantlig, den ÄR fullkomlig!

Ska bara jobba i morgon först...och skicka mailet till J, nu!

Förresten, alla borde läsa Berts Bravader, den är så jävla klockren!


Mina tänder

rasar samman! Ska snart till tandläkaren och få min dom, om det ska bli en rotfyllning...men jag behöver nog egentligen inte fundera över svaret! Shit, jag är rädd för tandläkaren, livrädd för sprutor och hatar ilborren över det mesta, eller det finns väl kanske saker som är mer värt att hata...

Efter tandläkaren väntar en bilresa till Stockholm, kan väl ta sisådär 7 timmar. Denna dagen har verkligen varit värd att vänta på, allt man någonsin längtar efter i livet händer just idag!

Kommer att sakna dig väldigt mycket, Slask!! Men vi ses på fredag...

Hälsa T när du träffar honom ikväll.

Hej Då datorn, vi ses också på fredag.


Magnus är en malhög

och ligger i en eller två påsar på vinden.

Magnus är sambons stora äckliga nalle, som nyss kom upp i hans medvetandet efter att ha sett sonens ensamma kanin i den lika ensamma sängen, som iofs inte är ensam längre nu, då sambon beslutade sig för att passa på att svetta ner de nya lakanen.

Det är ju egentligen lite synd om både Magnus och sambon att det har blivit så, men Magnus är faktiskt ganska äcklig...förlåt Slask!

Sonen åkte till Båstad med kompisen och hans pappa kl. 16.30 och ska stanna tills på söndag. Jag har ärligt talat haft riktig praktångest över resan och ångrade mig oändligt antal gånger innan han åkte att jag gick med på det. Va fan, vad som helst kan ju faktiskt hända bara för att JAG inte är med!

Ett tag var jag helt säker på att jag aldrig mer skulle få se honom om jag lät honom gå ut genom dörren. Vad det var som skulle realisera detta skeende har jag dock ingen logisk förklaring till, förutom då att tåget skulle spåra ur, krocka eller nåt annat dödligt. Eller så kunde han drunkna i havet, gå vilse i skogen och frysa ihjäl på natten. 

Jag var tvungen att ge mig ut på en totalt utmattande jogging runda så fort de hade åkt, för att slippa tänka på att han nu faktiskt var på väg mot sin dödliga resa. Och det funkade då det enda jag kunde fokusera på under rundan var att hålla mig själv vid liv.

19.10 ringde sonen och sa att de var framme och att de snart skulle äta kyckling & potatis. Jag vågar faktiskt börja tro att han överlever!

Hans frånvaro innebär också att min alkoholkonsumtion blir högre än planerat denna veckan, nu kan jag ju gå med på festen hos P i morgon, vilket iofs ska bli kul då min lilla, stora bror med trolovad antagligen också ska dit och det var ju inte igår man träffade dem! De kommer kanske hit om innan.

Fast jag ska nog inte cykla dit, cyklar är jättefarliga på fyllan, det fick jag lära mig förra fredagen då jag och sambon skulle cykla hem från J. Efter två kraschlandningar av mig och en av sambon fick cyklarna stanna i ett cykelställ utanför Josty medan vi försäkrade oss om ett längre liv i en taxi.

Men knogarna, benen, särskilt knäet kommer fortfarande ihåg vad jag gjorde förra fredagen.

Jag måste ringa mina vänner! I morgon SKA jag ringa B till att börja med, jag måste ringa B, jag har lovat att ringa B och jag tycker så himla mycket om B!

M måste jag också ringa till, men det är alltid lättare att prata med henne när hon är ensam och i morgon tror jag inte att hon är det. Hon kanske inte ens är hemma själv förresten, hon jobbar nog fan...Ok, jag ringer henne på söndag då, då jobbar hon iaf inte men hon är ju antagligen fortfarande inte ensam, men då får det väl vara så med det!

M är en av de varmaste människorna jag någonsin har träffat, hon är en fantastisk vän, en helt underbar människa, unik i sitt slag. Fast folk som inte känner henne har sagt att hon verkar kall och högfärdig, jag har för mig att det var de orden hon använde. Tänk så totalt annorlunda det kan bli om man dömer på förhand!

Godnatt Magnus på vinden.


Vilken jävla dag!

Men Tack R för din kommentar om hur man använder det svenska språket.

Jaha, hur ska jag återknyta till rubriken då?

Jodå dagen har varit jävligt hektiskt, men nu, efter ett antal glas vin så verkar den ganska lugn, förutom tvätten som hänger i "stugan" och måste hämtas upp, där hänger ju för övrigt sonens byxor som han ska ha på avslutningen i morgon med...Oh yes, så jävla lätt skulle jag ju inte ha det!

Efter en snabb titt i soffan så inser man dessutom att det inte alls är så jävla lätt överhuvudtaget, och tittar man på klockan får man SVÅR ångest över att man snart ska sitta i kyrkan o sjunga, Den blomstertid....Men visst fan är den vacker?

Värre är det då med klassrumskonfrontationen, DÅ när alla mammor, pappor, mormrar, morfrar o allt det nu kan tänkas vara, ska svara på allt som ska hända i sommar....VÄNTA, mamma ska bara ta en Ipren sen ska vi gå och äta glass. Ha ha ha!

Vi ska ha en helt underbar sommar, vi vet bara inte vart, än

LOVE, PEACE & UNDERSTANDING


Detta är så nära himlen man kan komma, utan att vara där! :)

Detta är så nära himlen man kan komma, utan att vara där! :)


Så mycket...

det finns att skriva om!

Va faan, vart börjar man då? Min intention var ju bara att blogga lite oskyldigt, så plötsligt får man värsta prestationsångesten! Vem bryr sig egentligen?

Såg att ett av det mest frekeventa nyckelordet fortfarande är feminism och fick en plötslig och intensiv vilja att spy galla, men ångrade mig snabbt då jag inser att jag då bara hjälper till att behålla begreppet på topp.

En stilla undran bara, varför är det så viktigt att kategorisera hela jävla tiden? Eller är samhället och dess invånare (vi) så osäkra på oss själva och vår samtid att vi så starkt måste knyta oss till en avgränsad grupp?

Tänkte faktiskt mycket på begreppet "svensk" på nationaldagen. Jag stod på gamla IP med sonen och sambon och viftade med gratisflaggan vi fick vid ingången när det slog mig att jag, just i den stunden inte alls kände någon stark stolthet över att vara svensk. Detta beror dock inte ett dugg på några moraliska värderingar eller liknande, utan enbart på att jag inte känner något nedärvt "blodsband" till Sverige. Jag hade NOG varit lika lycklig någon annanstans...tror jag. Det är ju iofs jävligt lätt att slänga ur sig sådant när man inte har andra referensramar än semestervistelser i andra länder.

Det finns ju dock undantag, stunder när man är extremt stolt över att vara svensk och det är ju förstås när man slaviskt sitter och följer en puck eller en boll. DÅ betyder de blågula färgerna mer än livet känns det som, och ingen sorg är större än när fel målgräns överskrides och ingen glädje och stolhet är större än när det blir rätt.

Fast jag undrar om man inte kan bli NÄSTAN lika fanatisk över vilket lag som helst som ligger en varmt om hjärtat, så har det egentligen med "svenskhet" att göra??

Jag inser nu också att jag inte orkar trassla in mig vidare i mitt eget omöjliga resonemang, kanske är det helt enkelt helt dödfött och överflödigt...?

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe samt en c-vitamin brus, svart vinbärssmak, sen ska jag för första gången på tre veckor cykla till gymet och träna. Nu skiter jag högaktningsfullt i att jag har ont i halsen, det får bära eller brista!


Picnic i vardagsrummet

Är oxå ett sätt att undkomma den årliga picnicavslutningen med barn och föräldrar från skolan!

Kände verkligen inte för det och önskade hela dagen att det skulle regna...och det gjorde det, iaf en timme innan, och kanske t.o.m en halvtimme innan...

Sonen gick på min linje och blev mycket nöjd med filt, stekt korv med bröd o tillbehör på golvet i vardagsrummet :)

Hmm, kanske inte helt fair, men det var ju iaf helt blött i gräset...


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


hits