Hur skapa mysfaktor tillsammans med forskningsläge, metod och begreppsförståelse

Hur fan går man tillväga? - Försökte med en tänd kandelaber (ja, ljusen i den är i alla fall tända), latte och icke att förglömma, den snart legendariska blå fleece-jackan.

Hur det gick? - Marginell mysfaktor, men jag försöker drömma mig bort och låtsas att jag är ett författargeni som sitter och filar på det nya mästerverket...dock jävligt svårt att bortse ifrån att man sitter med ett pissigt examensarbete till Malmö fucking (låtsas)högskola.
Inte ens latten är god eftersom det är min fjärde eller femte idag. Börjar bli överdoserad nu.

Ska förresten vicka igen på onsdag. Ännu en gång ska ett gäng elever få ta del av min enorma kunskap i matte och fysik Denna gång dessutom enbart nior, herre min Gud vad jag kommer att tillföra mycket som har med ämnena att göra.



Här vill jag vara just nu - i lägenheten på Via Vitellia 49, Roma.


Men jag får väl hålla tillgod med min kandelaber i Malmö.


Julmys och krig

Första muggarna glögg, första pepparkakorna, första glasen julmust och pricken över i:et, nyputsade fönster (sambons förtjänst) och upphängda stjärnor. Nu är julen här...

Mja, kanske liite tidigt men fan, förra året denna söndagen var det faktiskt första advent och i går när jag och sonen gick och handlade i mörkret såg jag massor av fönster som var pyntade och tänkte att nu jävlar ska vi oxå ha mys i vårt hus. Och så blev det idag.
När vi fikade tidigare lyssnade vi på julmusik och jag fick gjädjefnatt. Kan verkligen bli så jävla löjligt lycklig över den stämning som bara kan infinna sig i jultider.



Nu är stämningen dock LONG GONE och utbytt mot krig som sambon och sonen utövar genom ett nyinköpt X-box 3600 eller va fan det nu än har för nummer. Deras julafton verkar redan vara här och har varat sedan igår eftermiddag när konsolen var på plats. Jag är inte riktigt lika lyrisk...

Vill förresten sända all min kärlek till M!! Du är ännu mer fantastiskt fantastisk, hjärtat. Du är en klippa som fixar det du tar dig igenom och du vet att jag ALLTID finns här för dig. Och ja, världen är verkligen full av snygga skor!

Om man skulle ta och fylla på det redan tusenfallt övertrasserade kaloriintaget med lite godis och ostbågar kanske...


Papperskorgshelvete

har nu fan råkat sparka till den två gånger så att den ramlat.

AAHH, T.G.I.F.
Fast denna veckan har ju gått så jävla fort och varit helt ok!
Har vickat i Skurup idag och igår. KUL! Dessutom får man ju lön vilket i sammanhanget nästan är en bonus. Dock har ämnena inte riktigt överensstämt med min kunskapssfär, igår var rena skämtet: Matte och fysik!!! HA HA HA. Är det något jag inte kan så är det  just de. Men jag var ärlig mot eleverna och sa att jag verkligen inte kunde mycket så det blev ok ändå. De få frågor jag fick gick ganska bra att lösa med lite betänketid och de som inte gick får vänta tills ordinarie lärare kommer tillbaka. Idag var det engelska och svenska utan förinstruktioner så jag fick improvisera och det gick alldeles fantastiskt bra! Fick t.o.m. beröm av eleverna att jag var en bra lärare. STOLT VIKARIE!
Ser ut som om det kan bli vik även nästa vecka, vilket ju är en förhoppning, även om det tar tid från examensarbetet, men det orkar jag inte tänka på just nu!

Sitter och väntar på da son som är hos en kompis, vi ska till sambons jobb och bada, basta, kanske sola, dricka vin, läsk och äta chips. Mysavrundning på veckan med andra ord. Är ganska trött eftersom jag steg upp kl. 05.25 för att ta tåget 07.15 men jag piggnar nog till ska vi se.
Tänkte ta en promenad dit om inte sonen har alltför stora invändningar.

Ja, det var dagens intressepil rakt i aslet! Nice huh?
Sålång.

Half a woman, half a shadow

KOM IGEN, KOM IGEN, KOM IGEN NU FÖR FAN!!!
Måste ta mig ur den här motviljan att skriva examensarbete. Har hittills bara filat på det jag redan skrivit ju. Ska träffa min handledare i morgon och han vill ha resultat! Måste ta itu med enkäterna. Fan vad jag hatar detta!

För övrigt är sonen hemma från skolan, igår och idag. Kändes ganska labil, lite febrig och helt slut, sov tre timmar på raken när han kom hit igår på morgonen.
Jag skulle fanimej också kunna sova tre timmar på raken, om inte mer. Är så jävla trött, börjar misstänka att jag blivit biten av någon tze tze fluga eller nåt. NOT NORMAL at all!

Ska förresten vicka i Skurup på fredag. KUL KUL!
Personalassistenten ringde 07.30 i morse och jag var helt väck. De behövde folk idag med men det orkade jag fan inte. Synd bara att det inte är i "min" arbetsenhet, men såklart ska jag ära dem med ett besök vid tillfälle.

Grattis till snyggKhemiri som igår tilldelades tidningen Vi:s littertaurpris, ett stipendium på 25000 bagis. Han drar in fett med cash den mannen och verkar plötsligt vara överallt. Inte mig emot, dock!



Tja, vad säger man?


Jag MÅSTE börja med att ta fram de där jävla enkäterna...

BAJS, KISS och annat kladdigt, äckligt och illaluktande.

Mer onödigt vetande, fast kanske lite viktigare än sist...

Har nu finslipat, lagt till och försökt strukturera det jag hittills skrivit på examensarbetet. Har dock ännu inte orkat rota fram enkäterna...

Vad gör man sen inte för att komma ifrån?! Började bläddra i min egen blogg och läste gamla inlägg. Kom då till kvällen innan avresan till Berlin i våras och läste att jag var jävligt flygrädd. Den rädslan har varat ett bra tag och varje gång jag flugit har jag varit övertygad om att jag ska dö. Till min och mina medresenärers stora glädje kan jag nu konstatera att jag efter de senaste flygresorna till Berlin, Prag och Stockholm INTE ÄR FLYGRÄDD mer!
Det enda jag vill just nu är att boarda ett plan som tar mig anywhere but here! Fast helst till Kiev eller Indien...

För övrigt är klädseln bytt till något aningen mer respektabelt,  blå mysbyxor (sambons brors), röd singoallatop, behöll raggsockorna och den ljusblå fleecejackan. Håret är dock fortfarande lika otvättat och tovigt, möjligen står det ut ännu mer nu eftersom jag suttit och pillat i det under tiden jag skrev på examensarbetet.

Nu finns det ingen återvändo...jo sätta på mer kaffe.

Onödigt vetande

Måste ju bara tillägga att jag fan inte ser klok ut just nu;

raggsockor, sidennattlinne som dock inte syns, brunbeige plyshmorgonrock och över detta en ljusblå fleecejacka. Pricken över i:et (om nu inte fleecejackan blev det) otvättat hår som står åt alla möjliga håll.
Dessutom antagligen en början till vagel eller nåt i höger ögonvrå.

Dam girl!

What a day for a daydream

Blä för examensarbete! Varför ska det vara så jävla trögstartat? Snacka om att spärra sig själv. Bara tanken på att sätta mig och ta itu med enkäterna får mig att rysa och må illa, på riktigt alltså.

Känner mig helt jävla off och har inte powerwalkat på över en vecka, BRA!

Läste förresten ut, Tisdagarna med Morrie i går kväll. Behövde något som gick snabbt och lätt att läsa efter, Montecore eftersom jag blev och är fortfarande så tagen av den. Alltså, behöver jag skriva än en gång att, Jonas Hassen Khemiri är ett fulländat språk- och berättargeni? Antagligen inte men man kan aldrig vara för berömmande!
Men i alla fall, tillbaka till, Tisdagarna med Morrie. Visst var den mycket lättläst trots att innehållet är TUNGT. Jag är dock skeptisk till vad som står på baksidan, ' Framförallt ger den förtröstan och en stor glädje.' Vetifan om jag håller med om det. Visst har jag hört av dem som läst den att de har upplevt den precis så men detta är väl inte generellt? Kanske är det min fatala, svarta sida som lyser igenom vid sådana här tillfällen? Jag blev i alla fall ganska deppig av boken och började tänka på alla möjliga defintiva avsked (läs, pga döden) man kan tvingas ta. Och visst genomsyras boken av en fantastisk syn på livet  och döden och vad som är viktigt  att ta fasta på i dessa två ytterligheter (eller, är de verkligen det?) Jag har dock fortfarande inte kommit till den insikten gällande döden att jag kan ta till mig den förströstan som uppges uppstå ur boken. I stället blev jag som sagt rädd för att behöva ta avsked av mina älskade. Nej, jag är nog fan inte fullt normal! Eller är jag kanske det?

Usch, mer kaffe och examensarbete då...


'Älska varandra eller gå under'

'Kärlek är den enda rationella handlingen'

- Morrie Schwartz

Aggressioner

Alltså, jag vet inte var jag ska börja eller egentligen inte vad jag vill få ut av detta inlägg, eller vet egentligen inte alls överhuvudtaget vad jag vill ha fram...

Jag blir bara så upprörd över vissa bloggares inskränkthet. Framförallt vissa modebloggare som fan inte verkar göra annat än planera nästa timmes inköp, ta på sig "dagens äckligt genomtänkta, fantasilösa och mainstream outfit", ställa sig framför kameran och självutlösaren för att visa en massa likar hur snygg hon är idag. ÅHHH, jag vill bara kommentera i dennas gästbok men vet att det inte leder någonstans och att jag själv framstår som ett jävla offer om jag gör det samt att jag egentligen inte ska göra det, för man har ju faktiskt bloggen för sitt eget ändamål. Samtidigt är det ju så att man offentliggör sig själv, sina åsikter bla bla bla och då måste man fan kunna ta kritik också, men det är ännu ett problem...

HÄR kan jag dock spy min galla!
Det sjukaste är nog ändå att jag inte kan låta bli att läsa den här bloggen. På något sätt vill jag nog reta upp mig. Eller så är det för att ge mig ytterligare perspektiv på hur tillvaron INTE bör se ut, vilka kvaliteter man bör ta fasta på bla bla bla.

Nu ska jag ju inte hyckla, kläder, utseende osv är en mycket stor del av mitt liv men herregud det finns en gräns!

Ja, det blev varken bättre eller mer än så här.
Jag är lite lugnare i alla fall.

Ja, vad säger man?

Tänkte bara skriva HEJ och FAN va det regnar. Då vill jag inte gå till wonderful högskolan!
Ska redovisa projektarbetet som till min stora förfäran blev ett mastodontarbete. Gruppen består ju i alla fall av trevliga människor och vi har väl lärt oss något och det bästa är att vi i eftermiddag kan lämna detta bakom oss. Sen väntar examensarbetet!

I morgon är det kursaröl med ursprungsgruppen, ska bli kul, det var längesedan vi sågs nu.

Har verkligen inte tid att sitta här mer!

Tjip.

hits