Jag 60 år

Mina nior har ett projektarbete som bla. innebär att de ska ta reda på hur samhället såg ut under 1950-talet.

Jag: Barnagan förbjöds 1958. Det kan ju vara intressant för er att veta.

Elev: Aga betyder slå va?

Jag: Ja, tänk att jag för femtio år sen skulle få lov att slå er när ni inte lyder.

Elev (helt allvarlig): Slog din lärare dig när du gick i skolan då?

Jag: Hallå! Hur gammal tror du jag är?

Elev: Jag vet inte.

Gudars skymning!

Greasy

Då har dagarna innan den där tiden i månaden börjat. När magen svullnar mer än vanligt (om det nu kan vara möjligt, men det kan det ju uppenbarligen så...) och man är konstant jättehungrig och sugen på allt som absolut inte är lågkalori. Idag har jag därför svullat naturgodis sedan lunchtid. Köpte en praktpåse innehållandes cashewnötter, havrepuffar i yoghurt, macadamnötter och sojacrackers. Så gott, så fett och så underbart. Lägg därtill stora saftiga limpsmörgåsar till kvällsmat så har man fettranson för två veckor fram och en ännu större mage.

Tänker jogging.

Arbeit macht frei

Idag känns det tungt att samla ihop sig. I mitt yrke finns det inte utrymme för egna våndor. Elevernas bekymmer, problem och funderingar kommer alltid först och man måste alltid finnas till hands med handlingskraft, stöd och goda råd. Idag är dock en sådan dag när jag känner att jag inte orkar lyssna på en enda fundering, inte orkar ta ett enda jobbigt samtal med elev, förälder, kurator, skolsyster eller annan kollega. Jag vill bara låsa dörren om mig. Tyvärr kan jag med säkerhet säga att allt jag inte vill ska hända kommer att hända och jag måste sitta med dörren öppen hela dagen så klistra på leendet och lämna ditt eget inre vid köksbordet. En ny arbetsdag väntar.

Spindlar vs ohyra

Morgonen kan faktiskt vara ok om man skiter i att duscha. Tiden räcker till! Jag vill å andra sidan inte spendera längre tid än nödvändigt på toaletten för tillfället då det sitter en spindeljävel i taket. Det är faktiskt vinter nu, va fan lever den av? Silverfiskar och annan ohyra? Då föredrar jag faktiskt sistnämnda. Spindlar är djur från helvetet!

Katrin Schulman tävlar i Jeopardy ikväll. Ej missa!

Moments

Då var man inne i arbetets trötthelvete igen. Jag är helt dränerad på kraft redan. Fast gårdagen bjöd på guldkorn. Mötte en gammal elev som var översvallande glad att se mig, vilket var ömsesidigt. En elev jag extraundervisade på annan plats förra terminen kom på besök och verkade må bra samt att jag fick en rolig och charmig kommentar av en tredje, "om kärlek varit vatten hade du varit en ocean".  
Det finns stunder som ger hopp men man glömmer ibland alldeles för lätt det som faktiskt håller lågan uppe.

Religiöst

Bloggkommentatorerna fortsätter att förgylla mina dagar. Den sedan tidigare nämnda bloggerskan är ständigt på tapeten och idag fällde de den bästa kommentaren på länge, "Hon känns som Jesus 2008."

Jag ler och blir så varm inombords.

The dress

Nu är jag och klänningen hemma.

Kaffekuriosa

I kaffets ursprungsregion vid Afrikas horn heter kaffeplantan, -bönan och -drycken bun, bunna, eller liknande (tigrinska, amhariska och andra etiopiska språk). Ordet bunn används också i arabiskan, men drycken kallas vanligen för qahwa [qɒhwæ]. Det ordet spred sig tillsammans med drycken först till Persien och Turkiet (kahve) och sedan till Italien och på andra vägar till Europa. Där ersattes sekvensen [hw] eller [hv] med [f:], så att det blev [kaf:e] i italienskan liksom även i svenskan. Närmare originaluttalet kunde man inte komma. Européerna gjorde sedan drycken och dess namn - ett av de mest spridda internationella orden - känd i alla delar av globen som araberna ännu inte hade nått. Den finska formen kahvi, som är inlånad från svenskan, är mer lik det turkiska uttalet.

Kaffebusken växer vilt i Etiopen där den har sitt ursprung. Kaffebusken hämtades därifrån till Arabiska halvön där den odlades. Kaffebönorna exporterades till övriga världen från hamnen i Mocka vid rödahavskusten i Jemen. Därför kallas också drycken "mocka". (Mocka är den arabiska benämningen på samma ort, som på svenska kallas Mecka.)

I Konstantinopel fanns de första kaffehusen i mitten av 1500-talet. Till Europa kom drycken när ottomanska riket spred sig uppåt på balkanhalvön.I samband med den ottomanska belägringen av Wien 1683, då den ottomanska armén förlorade och lämnade flera hundra kilo kaffe efter sig, kom kaffet till Centraleuropa för första gången.
Stockholm hade ett femtiotal kaffehus i början av 1700-talet. En tid efter introduktionen i Sverige blev kaffedrickande förbjudet, och blev någon ertappad med kaffedrickande utdömdes böter. Efter några år hävdes förbudet.

(Källa: Wikipedia)

Då tackar och bugar jag inför "turkarna" som försåg våra nordliga delar med denna underbara dryck.


Lattemammor

Jag har på många ställen läst hetsiga debatter om lattemammor men aldrig riktigt orkat engagera mig i tyckande överhuvudtaget. Nu har jag dock kött på benen för att kunna uttala mig.

Jag och sonen var och fikade på Espresso House idag. Vid bordet sidan om oss satt två lattemammor med sina barn och verkade tro att de var hemma. Detta Espresso House är inhyst i Akademibokhandeln och det finns följaktigen då bokhyllor med böcker som är till salu runt fikadelen. Den ena mamman måste ha missförstått innebörden i att något är till salu för hon gick och hämtade böcker till både sig själv och ett av barnen som de gladeligen bläddrade i och skickade runt på golvet medan de åt och drack. Här började jag reta mig. Vem fan vill köpa en bok som är nedsmetad med diverse mat och dryck och dessutom nedsmutsad på ett golv? Och vem fan tror hon att hon är som tar sig sådana friheter på andras bekostnad? Pricken över helvetet kom dock när den andra mamman plötsligt packar upp en MATSÄCK på bordet. Hur tänker man då? Vi går och fikar på ett café och tar med oss matsäck. Snålhet och fräckhet har idag fått helt nya dimensioner. Jag har ett glödande hat mot snåla och fräcka människor och tyvärr har lattemammorna som grupp i mina ögon besudlats av dessa två.

Nej, jag är ingen lattemamma. Min son är elva och sitter därmed inte i barnvagn. Vi två går och fikar för att ha ett utbyte av varandra, inte för att terrorisera omgivningen.

Hunky Dory

Bakom en av diskarna på Åhlens hänger en klänning från Hunky Dory med en lapp som det står mitt namn på. (skulle lägga en bild på den här men den gick fan inte att kopiera) Jag kan alltså gå dit imorgon och lösa ut den mot en fet summa pengar. Och det är just därför den hänger där och inte redan i min garderob, det är en ganska fet summa pengar och jag velar och velar. Men den är fantastiskt vacker. Alldeles alldeles underbar.

Hade för övrigt en skittrevlig kväll igår. Like back in the good old days var vi ute och drack vin mitt i veckan. Livet rullar på medan man kväll efter kväll ligger halvdöd i soffan. Orka jobba!

Kärlek

Jag vet det låter skitdumt men alla jag någonsin älskat finns hos mig och kommer alltid att göra-
Puss

Ljuva morgonstund

Idag ska jag lämna min borg. Jag och mamma ska ha en efterlängtad shoppingdag. Vi brukar försöka ta det några gånger om året men sedan jag blev fast i Skurres klistriga spindelnät har tillfällena minimerats kraftigt.

Tänk att få ha mornar som idag lite oftare, att få vakna i normal morgontid, när det är ljust ute (i detta fallet ca. 07.30) utan en klockjävel som nästintill tar livet ur en och att i lugn och ro förbereda dagen. Vilken kontrast till beckmörker och stress 05.10.

ZZZ

Har nyss vaknat efter en eftermiddagsnap. Började känna av ett sting av ångest för att jag varit/är så nedgången både igår och idag. Hur fan kan man liksom vara så jävla trött? Beslutade mig sen för att inte låta ångesten bryta ut. Jag är ledig och har rätt att både sova och vara trött! Ska nu dock plocka undan lite. Det är väl det minsta man kan begära...


Livskvalitet

Fan vad jag uppskattar min ledighet. Att få bestämma till hundra procent över sin egen tid på dagtid är ett stort privilegium. Och jag gör ingenting mer än att såsa omkring i mitt hem. Jag gör verkligen ingenting mer än att njuta av att inte göra något. Jag har tagit sunkighet till en helt ny nivå and I love it! Tror att jag har kommit på vad jag vill göra med resten av mitt liv: vara ledig!

Sol är inget för mig

Jag borde gå ut i solen på sportlovets första dag. Det ser underbart ut där ute. Men jag tror att skenet bedrar och att det säkert är svinkallt så i stället sjunger jag isoleringens hymn här inne i min dammiga lägenhet.
Jag kan gå ut i morgon i stället.


Bla

Så blev man då, efter två och en halv månaders väntan klippt. Tyvärr fick helluggen avstås då jag har en virvel som heter duga och hade medfört att jag hade fått stå med plattång varje morgon och frisören och jag var helt eniga om att en sådan syssla verkligen inte var jag. Jag måste ha en frisyr som knappt behöver något underhåll. Så som vanligt blev det en halvlång variationslugg. Får väl se om jag lyckas underhålla den eller om jag träffar frisören om lite mer än ett år igen. Man blir ju inte bara klippt utan får 45 minuters jävligt rolig pratstund på köpet. Vi upptäckte dessutom igår att vi har gemensamma bekantskaper.

Hur kul det än är att sitta här och skriva skit ser jag nu att lägerelden kallar.
Sålång


Bajsbrunt

Vissa dagar är värre än andra. Och ja, min så kallade blogg handlar oftast om att livet är skit. Men det är ju alltid lättare att skriva svart än rosa. Det innebär inte att hela mitt liv är skit. Bara vissa delar av dagen.

Och idag har det varit skit i stort sett från början till slut. Jag har idag varit den enda läraren i min enhet och det säger väl sig själv att det blir ganska kaotiskt. Och vem är det då som får ta alla otacksamma beslut, all skit, allt missnöje och alla dumma jävla frågor. Och vem tappar då humöret och framstår som en jävla damp-lärare. (inte mitt eget uttryck)
Jo moi såklart.

Jag ska väl erkänna att jag inte är den som har störst tålamod i världen, snarare tvärtom men herrejävlar, fan vad vissa elever är hjärndöda eller lata och bortskämda. Jag börjar faktiskt undra om inte delar av skolsystemet, föräldrar och samhället  i stort håller på att dalta bort dagens ungdom till tankelivegna mähäs som får lov att ställa alldeles för höga och orimliga krav.

AAAARRRRRGGGGGHHHHHH

No more sleep

That was it. Då var den efterlängtade helgen över. Snabbt som fan. Den ovälkomna måndagen började som alltid annars för tjugotre minuter sedan då helvetessignalen ljöd.
Det känns inte lönt att påpeka att jag är trött.
Men man har inget annat val än att ta tag i den nya veckan.
Nu!

Hmmm

Men visst tittar man ändå och Suzzie Tapper kastar mig tillbaka till 80-talet. Älska med mig en sista gång är ju en obeskrivligt vacker låt. Men herregud, Christer Sjögren! (eller Sjöberg, vafan heter han?) Usch, jag blir obehaglig till mods.

Lite musik

Kvällens låtar so far: Längtan skala 3:1, Längesen vi sågs (Kent såklart) och Robyn feat. Kleerup, With every heartbeat.

Asså melodifestivalen för helvete. Den suger ju så jävla fett!

Sweet lördag

Åsså kom den till slut, HELGEN! De senaste två arbetsveckorna har jag lidit mig igenom varje jävla morgon och varje jävla dag med tanken att i morgon blir jag nog hemma. Men så blev inte fallet och jag är jävligt nöjd det.

Gårdagskvällen spenderades i vanlig ordning med pizza, godis, läsk och Nord och Syd. Har snart bara tre timmar kvar. Va fan ska vi göra sen? Måste köpa en ny box. Sex and the city är ju uteslutet för sambon men Törnfåglarna är nog ok.

Jaja, idag ska vi i alla fall först och främst till Jägerso och spela bort pengar och dricka öl.

Gött!

Jämna plågor

Då ska dagen få utvisa om jag för sjuttioandra gången i ordningen köpt för stora jeans.

Min rygg är dum. Fick ligga ner hela kvällen igår eftersom jag var på Netto och handlade och insåg väl inte riktigt att påsen blev ganska tung. Varken kunde eller ville sen resa mig för det gjorde SVINONT som sonen skulle sagt.

Sambon propsar på att jag ska bli hemma då det ju uppebarligen blir bättre av att vila. Men nej, lägerelden måste vaktas no matter what.

Jag ger det idag med, sen kanske...

Och jag skulle ju egentligen ha liten sovmorgon idag. Nej, då flyttas en elevvårdskonferens som skulle varit igår till idag kl. 8.30. Tack som fan!

Ängslig som fan

Kanske är det jag som borde skaffa mig ett liv snarare än att ständigt uppröras av allt som har med tidigare nämnda bloggerska och hennes fans att göra. Nu måste jag bara avreagera mig en stund då jag läste en av kommentarerna till ett av hennes senare inlägg. Någon bad alltså bloggerskan att visa bilder på hur man kan matcha Converse! Denna någon hade nämligen ett par vita och ett par svarta som bara låg och skräpade.

Mina frågor är:

1. Varför köper man två par skor man inte kan matcha med någonting?
2. Hur fan kan man INTE matcha Converse med någonting?
3. Varför i helvete ber man någon lägga upp bilder på vad man kan matcha med Converse?

Jag är fullständigt förstummad!

Alex Schulman brukar använda ordet, ängslig på ett ett fenomenalt beskrivande sätt och i detta sammanhang känns inget mer rätt. Denna jävla människa som inte på eget bevåg kan matcha sina två par Converse med något klädesplagg utan att be om bilder på hur det ska gå till är fanimej så jävla ängslig att hon är en fara för sig själv.

Queen of darkness

Måndag morgon kl. 05.34 och jag kan verkligen inte se något positivt med livet just nu. Sambon påminde mig innan jag somnade igår om allt roligt som stundar, för visst är det en del men som sagt, just nu är det ljusår iväg. Sorry.

Har sedan i torsdags kväll haft muskelinflammation eller muskelsträckning eller vad fan det nu än är i halva ryggen och det har inte blivit bättre under helgen. Just när jag vaknade kändes det liite bättre men nu anar jag att det håller på att bli likajävladant igen.

Ja, jag ville bara ge en förhoppningsfull läsare något att glädjas åt inför arbetsveckan. Om någon undrar vilken mening mitt inlägg hade.

See ya

Var inte en idiot

Einstein sa att en person som gör samma saker om och om igen och förväntar sig nya resultat är en idiot.

Fanta

Ja just det, jag glömde ju läsk. I vårt hem är en helgranson på ca. sex, sju liter (vi är tre man) mer regel än undantag. Var det någon som sa diabetes?

Sugar

Jag undrar på allvar, alltså på allvar hur mycket som får plats i en normalviktig människas magsäck. I min går det i alla fall ner kopiösa mängder av allt, dock företrädesvis choklad, kladdkaka, grädde och annat godis.
Jag blir chockad över min egen förmåga ibland. En av mina kolleger tror inte att jag överhuvudtaget äter godis. Då skulle hon fan se mig nu. Snart ska jag i alla fall lägga mig och sova i min underbara säng. Är helt jävla slut. Det är nog för att kroppen har så jävla mycket socker att bearbeta. Ingen sockerkick här inte. Precis tvärtom. Det har slagit över till bedövning.

Fy fan vad jag ska sova!

Plastpåsar?

Sitter och surfar runt på Tradera, har dock fortfarande ett stort blödande sår efter att i förrgår förlorat auktionen om ett par ljusa Acne hug med TIO SPÄNN. Något blev fel vid budgivningens sista skälvande minuter då jag gick upp till ett maxbud på 550 från 460, innan auktionen var slut, men de gick alltså för 470. Helt sanslöst irriterande och sorgligt.

Men nu var det alltså inte det som var huvudpoängen med mitt inlägg utan att någon säljer Weekdaypåsar på Tradera. Alltså helt vanliga jävla plastpåsar. Vem fan KÖPER plastpåsar någon har fått när de handlade kläder? Jag fattar verkligen ingenting! Men jag har skitmånga Nettopåsar om någon är intresserad.

hits