Summary day two

Ja asså för fan, nu ÄR jag 35 jävla år gammal. "Min dag" är slut sedan en timme tillbaka.

Har haft en jättebra dag. Min sambo strosade tålmodigt med mig på en väldigt lång shoppingrunda trots att det är en av hans största mardrömmar. Tyvärr hittade jag ingenting men ställer hoppet till Westend dit vi ska på torsdag. Westend är norra europas största köpcentrum. 600 affärer, ett hotell, ett kasino och ett vattenfall ryms där.
Jag borde väl för fan hitta något som faller mig i smaken. Typ ett par stövlar kanske.

Kvällen inleddes på en lyxrestaurang som var så jävla smakfullt inredd att jag fan hade kunnat flytta in där. Mat och dryck smakade himmelskt!
Efter det gick vi på världens coolaste ställe. Typ en fritidsgård för "vuxna". Där var liveband, bio, performance av valfri art och framförallt underbar stämning. Ålder 18-60. Tom. jag med min numera beaktansvärda ålder som K benämnde det, kände mig hur hemma som helst.
Ett helt jävla unikt ställe!
Men nu är man gammal så man orkar ju inte vara ute och drälla så länge. Så nu är det hotellrummets lugna vrå som känns härligt.

Imorgon står andra sidan av Budapest - Budasidan (vi bor på Pestsidan) samt det berömda badet på schemat. Antagligen avslutas kvällen på fritidsgården om inte den gamla kroppen är alltför trött.

Teknikens under

Sitter på en uteservering i Budapest och dricker vin och surfar på någons oskyddade nät. Känns lite kul. För övrigt ser Budapest, där vi sitter just nu ut precis som Prag. Vackert med andra ord!

Väntar på rummet som ska vara färdigt kl. 14.00.

Ja, det var det sålänge.

Omdömen, Mr Samsonite, Son & Timbaland

INGA OMDÖMEN KVAR. INGA OMDÖMEN KVAR. INGA OMDÖMEN KVAR.

Mr Samsonite får följa med. (dock halvt packad)

Jag har nästan packat honom färdig.

Men jag saknar min son jättemycket. Känner mig halv utan honom just nu.
Han åkte till mormor och morfar tidigare idag och ska vara där tills imorgon när han ska till fadern.
Och då är jag jättelångt borta från honom.
Ja, jag lider av extremt stark separationsångest. Alltid.

På tal om något annat. Timbaland strikes again. Fan va bra Apologize är! Och ja, jag hörde den ganska nyligen. Jag är väl inte den första hästen i mål precis, men ändå.

Sju is the magic number

Jo, jag skriver fortfarande omdömen. Har sju av ca 80 stycken kvar nu. Men de sju känns som 80 gånger tre ungefär. Fick en kommentar igår av en stackare i samma sits men hon hade skrivit 130 stycken, så man kanske inte ska gnälla alldeles för högljutt...

Förkylningen vägra släppa sitt grepp helt. Hostar och fräser fortfarande en del och det som hostas upp och fräses ut är inte nämnbart. Jo, jag vet att jag är jättecharmig!

Sen väntar packångest eller kanske mer packhelvete. Jag har faktiskt märkt att innan de senaste resorna vi gjort har packningen faktiskt blivit mer och mer avdramatiserad. Till och med jag har fått någon form av rutin. Men det är faktiskt lite annorlunda nu eftersom Sterling infört sina nya facsistregler för bagage, vilket innebär att vi får ha med oss max 15 kg per väska utan att behöva punga ut med flera hundra för bagaget. Samlar man bådas bagage i samma väska, som vi alltid gör annars i vår stora fina Mr Samsonite gäller samma regler, alltså att man får betala mycket mer för bagaget. Så då måste man alltså dela upp det, vilket är helpiss för då kan inte Mr Samsonite följa med utan vi får ta hans mycket mindre kompisar och där får inte plats så mycket som jag önskar!

Mr Samsonite kommer alltså inte att få följa med på så jättemånga resor framöver, i alla fall inte om vi åker med Sterling och när vi åker kortare turer, bara jag och sambon. Mr Samsonite får i så fall vänta till någon längre typ sommarsemter när även sonen ska med.

Sju omdömen kvar. Sju omdömen kvar. Sju omdömen kvar.

Min lördagkväll, en sån lördagkväll

Jag skriver omdömen. Klockan 23.46 EN LÖRDAG KVÄLL!
Jag vill med detta säga att jag har inget liv!

Men va fan, de andra två hänger med X-box live så jag är ganska överflödig, så jag tog laptopen, proven, ett glas vatten, dajmchoklad och min hosta och gick ut i köket och skrev och skriver.

Men på måndag vid lunchtid är det i alla fall jag som landar i Budapest och då är alla (måste alla) omdömen vara införda och då kan de dra åt helvete och jag kan bara glassa.

Lite av varje

Jag jobbar (ganska ofrivilligt...) som svensklärare och jag stavar illa. Se tidigare inlägg och finn ett fel.

Jag vill inte skriva omdömen. JAG VILL INTE SKRIVA OMÖMEN. Det måste vara en av de mest tidskrävande och meningslösa uppgifterna lärare har att underkasta sig. Man får inte formulera sig negativt typ, "elev xx är lat, nonchalant och otrevlig" utan man måste väva in sanningen i bullshitdravel typ, "elev xx kan göra bättre ifrån sig om hon/han bara vill och elev xx kan visa bättre inställning till bla bla...."

Föräldrarna tar omdömena som en slags absolut sanning men sanningen kommer inte fram då alla elever framstår som små änglar på pappret. Hallå, vissa elever har feta problem och måste få höra sanningen, varför i helvete ska vi lärare annars lägga ner flera timmar på att skriva skiten?

För övrigt packade jag nyss upp ännu ett paket från Tradera som innehöll ännu en alldeles underbar klänning.
I´m the klänningmaster.

Nu vill jag bara ha ett par Caterpillarstövlar att matcha med men jag drömmer om ett par bruna men har bara sett svarta. Tydligen var de bruna förra säsongens enligt expediten på Stuk. So? Kan man inte tillverka bruna mer än en säsong?  Är caterpillarfolket helt utvecklingsstörda? Me don´t understand!

Mitt hopp står till Budapest.


Va?

Jo, stapplade till jobb igår och det var en pärs vill jag lova. Men ganska skönt att få visa upp sig, uppdatera sig så gått det går och ta del av gemenskapen innan lovet. Tog hem en tjock hög med prov och andra resultat som underlag för omdömena som måste skrivas under helgen. Så det blir till att jobba en del. Men å andra sidan kan man väl stå ut med det eftersom belöningen kommer i form av Budapest på måndag.
Men nog fan lyckades jag glömma ett moment som är underlag för bedömningen i svenska. Hur i helvete lyckas man? Jo, man är JAG helt enkelt. Jävla förvirrade, ostrukturerade och disträa människa!

Jag får väl helt enkelt gissa eller diskret utelämna det momentet i de fall jag inte har en aning. Jag känns som en trygg och trovärdig lärare va? 

Ömkan

Alltså jag känner mig fan nästan döende. Mår så jävla dåligt och är helt jävla urlakad. Trodde igår när jag sjukskrev mig att jag skulle kunna jobba i morgon onsdag men nu är jag glad om jag ens kan jobba på torsdag. För helvete! Tycker så synd om mina kolleger för jag vet vilken jävla sits de hamnar i. Fy fan vad allt är värdelöst.
Jag vill verkligen inget annat än att gå till jobbet.

Kraxl

Idag ringde jag till jobb och sjukanmälde mig. Jag gav helt enkelt upp och det ska jävligt mycket till för att jag ska göra det. Jag har en hög arbetsmoral blandat med snålhet. Undrar egentligen vilken av de ganska skilda egenskaperna det är som fäller avgörandet.

I alla fall ligger jag här och är verkligen sjuk och det SUCKS! Jag har legat ner så länge att jag till och med fått huvudvärk, som om det inte räckte med feber, halsont och allmänt skitmående.

Och som det brukar vara när jag är sjuk är jag ständigt sugen på något. De flesta andra människor tappar aptiten när de är sjuka men inte jag tydligen. Det är dock bara mackor, godis och te som lockar, inget annat, det mår jag bara illa över. En teori till detta fenomen är då att jag inte får i mig någon högre dos nikotin när jag är sjuk, eftersom man ju inte är så jättesugen på det, vilket ju är positivt och antagligen ett naturligt sätt för kroppen att säga ifrån. Men i gengäld kräver den då något annat. Vad tror du?

Äh för fan vilket jävla meningslöst svammel.
Horisontalläge igen.

Där hände det

Blir nog inte ett skit idag. Jo, proven måste rättas men that´s it. Mår som en röv ungefär. Nu vet jag iofs inte hur rövar mår, men röv brukar vara en bra liknelse i dåliga sammanhang.

Vaknade helt genomsvettig runt halv elva. Ont i halsen, ont i huvudet, småfebrig och allmänt väck. Tack som fan!
Så där har vi alltså dagens åkommor på riktigt.

Iaf bra att skiten kommer nu och inte om en vecka för på måndag vid den här tiden har vi landat i Budapest och då ska jag fan inte ha någon jävla åkomma överhuvudtaget.

Vad är en bal på slottet

Fy fan vilken intetsägande dag det varit. Fast iofs var det kanske just en sådan man behövde och jag hade inte klarat något annat än att ligga i soffan o äta pizza, dricka läsk, äta godis och se på film och tv. Har varit för jävla bakis idag. Timmarna innan kl. 14.00 var jobbigast, då var det bara täcket över huvudet och Alvedon som gällde. Sen kom pizzan och allt började arta sig och efter det har jag bara varit seg segare segast.

Såg en underbar film - Vänner för livet. Den var otroligt vacker.

I går i skolan såg jag Departed med eleverna. Jag hade sett den innan men fan glömt hur jävla bra den filmen faktiskt är. Den är så jävla cool och genomtänkt och har en klockren inramning. Ligger högt på listan må jag säga. Och jag blir kär i Leonardo Di Caprio varje gång jag ser honom i en film. Kanske inte direkt för att han är jättesnygg utan för att han är en helt fantastisk skådespelare som de senaste åren gjort helt fantastiska rolltolkningar. Han är klart med i toppskiktet av bästa skådisarna ever!

Imorn ska jag fanimej vara mer aktiv. Har bla. att se fram emot en hög med niornas engelska diaprov som ska rättas. Har även en tanke om en powerwalk för att fördela dagens kalorier. Fär väl se vad som bockas av.

Tack och hej leverpastej

Frej/Frö

Fredag! Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma. Och att ha en helg som inte innehåller några planer känns som längesedan, men nu är den här.
Får se om man kan locka med sambon på en After work. Känns iofs inte jättelockande just nu då jag hade kunnat skrapa ihop många dagens åkommor, men det brukar ju bli bättre framåt dagen.
Det är ju fredag och hela världen ler.

Leden

1. blogg.se går inte i raketfart ikväll.
2. Det går inte att logga in på MSN och telefonen funkar inte.

What the fuck?

1. Tur att det finns mobiler
2. Tradera funkar i alla fall och jag vann auktionen mitt framför näsan på den som lagt nästan alla bud innan. He He. Fast jag kan inte låta bli att tycka lite synd om denna någon.

Hoppas nu bara att klänningen är lika ljuvlig som den ser ut på bild. Och att den passar. Då kommer jag verkligen att känna mig ljuvlig.

Just nu känner jag mig dock allt annat än ljuvlig. Jag är sjukligt trött och magen mår inte riktigt bra efter jordnötter och vindruvor.

I morgon ska vi ha friluftsdag. Vandra på Skåneleden. Vill jag inte! Jag vill vara hemma, ligga i soffan under en filt och dricka te, äta vindruvor och jordnötter,  kolla på meningslösa dagsåpor, läsa meningslösa modemagasin och vara så sunkig som bara jag kan vara. Men nej, jag ska vandra på Skåneleden.


Tre

På Tradera kan man köpa ett tre dels set bestående av vitt linne, vita vadlånga tights samt en röd kort volangkjol med vita prickar. Detta är sannolikt något som kommer från en katalog då bilden såg att vara det stuket. Jag blir upprörd om det finns bud på detta (glömde kolla men ska göra det så fort jag lämnat blogg.se). Det tyder på all avsaknad av fantasi. Man ska alltså ta på sig något som någon annan redan matchat komplett. Jag tycker det är jättekonstigt.

Update: Det var inga bud. Pust.

Gräsänka och barnlös

Jaha, här sitter man en kall jävla måndagkväll, med sonens dator, helt ensam. Sambon är på affärsresa i Stockholm och sonen är hos fadern. Jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag ska tycka om det.

Just nu är det dock ganska skönt att bara vara med sig själv och kunna skita fullständigt i omvärlden men sen när sängdags kommer blir det nog lite jobbigare. Jag tycker inte om att sova själv. Är nog lite mörkrädd får jag väl erkänna.

Tog ambitiöst jobb med mig hem som vanligt men det lutar nog mest åt en Tradera kväll. Har blivit fast igen och ska vinna en auktion som går ut om lite mindre än två timmar - en alldeles ljuvlig klänning.

Det är dock inte så jävla kul att sitta på sonens rum och surfa, är ju van vid att fläka ut i soffan med laptopen.

Pratade med bossen idag och min tjänst verkar vara tänkt att fortsätta även nästa termin, som det ser ut just nu. Vet verkligen inte hur jag ställer mig till det. Har funderat en del över min tillvaro den senaste tiden och jag är nog inte superlämpad för högstadieelever, dessutom med fel ämnen. Jag tror nog dock det är ämnena som får mig att stundtals tappa sugen. Äh, nu orkar jag inte gnälla mer. Tradera!


En lördagmorgon i början av oktober

Dricker kaffe och snusar. Känns faktiskt helt ok att vara vaken 07.30 en lördag morgon och dessutom redan ha diskat, torkat spisen och rensat i tidnings/pappershögen på köksstolen.
Sova kan man göra när man blir gammal (eller i mitt fall äldre). Eller imorgon.

Ska tvätta flera månaders tvätt (ja allvar på riktigt) och ha "vuxenkalas" för sonen idag. Pest eller kolera?
Nä, det ska väl bli kul att träffa familj och lite släkt, var ju faktiskt ganska längesedan.

Bara bajs

Vissa dagar är bajsdagar. Idag har varit en sådan. Rakt igenom riktigt kladdigt brunt bajs.
Hoppas den resterande kvällen kan bli bättre.

Gnällig, gnälligare, gnälligast

"Dagens åkomma" blev inte den dundersuccè som förväntades. Antingen har jag inte haft några åkommor på sistone eller så har jag varit för trött på mig själv för att skylta om dem.
Vändpunkten kommer dock här och nu. Jag kan inte hålla tyst längre! Så här kommer tisdagens, onsdagens och torsdagens (idag) åkommor:

Halsont
Öronvärk
Huvudvärk
Förkyld
Halvfebrig (känns det som iaf)
Frossig
Allmänt off

Puh, nu är det out in the open.

Tid för att göra sig klar för ännu en lång arbetsdag, för inte fan har man tid att vara hemma. (många "för" i en och samma mening)


Peace motherfucker

Min son fyllde år i går. 11 år!

Det känns lite sjukt att jag är mamma till en 11-åring. Det gör ju så att jag låter ganska gammal. Jag måste nog börja face the fact att så är fallet. Jag håller fanimej på att bli gammal. Det sjuka är att jag fortfarande kämpar för att komma i mina Acne storlek 27. Och jag kämpar. Och jag kämpar. Och jag ger mig inte, fast de ibland sitter som en andra hud. Vissa gånger sätter faktiskt min fucked up mage stop för det och fast jag vet att det inte är en ölmage tvivlar jag ibland. Jag smörjer in huden kring mina ögon med Cliniques, All about eyes morgon och kväll och jag tycker faktiskt att jag ser skillnad, tom. på måndag morgnar.

Summa summarum: Jag är extremt ytlig och utseendefixerad och åldersnojig. Jag är jävligt ego som utifrån sonens födelsedag skriver en text om mig själv. Jag framstår nog som jävligt patetisk i omvärldens ögon.
Fast jag tycker nog att jag är ganska snäll ändå. Och mest av allt vill jag ha fred på jorden.

hits