Solen skiner på årets sista dag

Ja herregud, då är det årets sista dag. Vart blev detta året av? Eller vart blev de senaste fem åren av? Tiden går ju så sjukt jävla fort. Är det verkligen åldern som gör att man upplever det så? Det där med pensionssparande i tid är nog inte så jävla fel ändå.

Jag är sämst i världen på allt som har med struktur och kategorisering att göra så någon detaljerad årssummering är det inte tal om även om jag för min egen del hade velat se vad man gör av sin tid.
Om jag ska göra ett försök känns examen, jobb, resor och son på sjukhus som tongivande för 2007. Och såklart farmors död och M:s födelse.

Undrar vad 2008 kommer att bjuda på?

Nyårsvånda

Jag kan inte hjälpa det. Jag är en människa och framförallt en mamma fylld av ständig oro. Som nu inför nyår. Jag blir galen på mig själv, av mina egna tankar om allt som kan hända. Helst skulle jag vilja låsa in sonen hela kvällen för att känna mig säker på att ingen raket eller bomb kommer i närhten av honom. Men han ska vara med sin pappa som jag i och för sig såklart litar hundraprocentigt på men JAG har ändå inte full uppsikt och kontroll. Och det hade jag väl ändå inte haft även om han varit här ( inte utan att låsa in honom i alla fall men hur jävla roligt hade det blivit )

Alltså, jag är nog störd! Eller en fullkomligt normal mamma?

Varde ljus

The Gran is back in business! Köpte en ny ljusslinga och barren sitter kvar, någorlunda i alla fall. Nu får The Gran nog vara med och fira nyår ändå.

Tjohejhopp

Då var man inne i receptens förlovade land. Jag har en tendens att bli lite manisk inför mina bjudningar. Fast just nu är jag mest frustrerad över att ett recept på världens godaste gratäng är borta. Trodde stenhårt att det kom från modern och att hon därmed direkt skulle veta vilket det var men fett tji fick jag. Har letat på nätet men fett tji även där. Sista hoppet står till att det är intryckt i min kokbok som plockas fram typ två gånger om året och just därför är intryckt längst in i ett skafferi med massa saker framför. Ska kolla den snart. Måste bara förbereda mig på att rota och plocka ut. Om jag då inte hittar det där blir jag tvungen att improvisera. Kan dock bli en vild chanstagning. Å andra sidan, hur jävla misslyckad kan en gratängjävel bli?

Idag stundar REA och växtinköp.
Om jag blundar kan jag låtsas att det lyser i granen så den får stå kvar en dag till.

Mörker

Stirrar på en mörk gran. Ljusslingefanskapet la av idag och ingenting verkar gå att göra. Sambon har provat allt. Det är ju heller inte lönt att klä om den eftersom den redan barrar en hel del.
Jag har därmed brutit mitt löfte till granen då jag ju lovade den ett fantastiskt slut på sin livstid. I och för sig har den blivit väl omhändertagen och mycket uppskattad men under alldeles för kort tid.
Stackars gran och stackars mig/oss. Det kommer att bli tomt och mörkt utan vår gran. Fast den får väl stå kvar tills i morgon för vi har sista julfirandeanhalten kvar om några timmar. Sen är julen slut och det känns vemodigt. Poff.
Fast nu är det nyårsplanering som står på schemat och som det ser ut blir det bjudning här. Bjudning har för övrigt blivit ett av mina favorituttryck. Det låter fint och mysigt på något sätt.

Nu ska jag sörja granen en liten stund till.
Rövljusslinga!


Tack

Jag vill tacka Clarins för Beauty Flash Balm. Och så vill jag skicka mig själv på intensivkurs i, "Hur man lägger på foundation". Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag gillar inte smink och jag gillar inte att sminka mig.

På tal om yttre ting så ringde jag frisören igår. Han hade tid den 14 februari. Normalt!
Förresten är mitt hår lagom fett idag.

En mörk morgon lite innan jul

Bedövande trött är jag. Och ute råder det ständiga mörkret sånär som på två fladdrande stearinljus i ett fönster mittemot. Det måste ju betyda att någon där är vaken annars känns det lite knas. Då kan det bli liv som går i kras. Ljus är vackra men farliga så folk ni måste va varliga. Dadadadada.

Nu vill jag och behöver jag verkligen vara ledig. Tröttheten och oinspirationen är påtaglig och det känns som om man inte hade orkat planera en enda lektion till. Det blev mycket pyssel igår, det blir mycket pyssel idag och något annat i morgon...

Kaffe do your thang nu!

Igår inhandlades och kläddes granen här. Kunde inte låta bli att tänka på HC Andersons gran då. En gran blev plötsligt mycket mer än en gran. Vår gran ska därför få den bästa av resterande livstid. Plastgran och granspray känns liksom inte riktigt som min grej. Konsumenter, konsumenter förena eder!

Coming back to life

Oengagerat tvångsbloggande mest för att. Andra helgen som tillbringas i hemmets lugna vrå. Förra helgen tog vi det lugnt mest för att bara ta det lugnt och för att behovet var stort att vila upp sig på grund av att helgen innan satte sina spår långt in i nästkommande vecka (men kul som fan var det). Man trodde ju då att detta skulle betala sig i form av energi och go i arbetsveckan som nyss varit. Istället brakade man då ihop totalt i vinterkräksjukan i måndags kväll, vilket resulterade i att vi låg som två kollin fram till igår, då man på darrande ben stapplade sig till jobb och genomled en arbetsdag som hette duga. Så här ligger man nu och samlar kraft igen. Cirkeln är sluten.

Vinter+kräk

Då hände det jag fasat för; vinterkräksjukan tog mig med. Och min son. Och min sambo. Sonen är dock hos sin fader vilket är ganska befriande. Räcker gott och väl med två som behöver toaletten.
Detta måste vara satans sjukdom.

Illa

Skippade after worken med kollegerna för tredje eller fjärde gången. Kändes jävligt pinsamt och även jävligt trist men jag har fan mått obeskrivligt illa sedan i lördags så jag kände att det inte riktigt var på sin plats att pimpla vin. Har i stället intagit en halv amerikansk mozzarellapizza och njuter i soffan. Konstigt nog försvinner illamåendet när jag äter. En jävligt konstig variant av magsjuka kan man väl säga.

Har planerat en Köpenhamnsvisit i morgon med julmarknad i Nyhavn, lite affärsstrosande och avslutningsvis när det mörknar, den underbara julmarknaden på Tivoli. Vill så gärna inte må illa då. Får väl i värsta fall skjuta upp det till nästa helg, i värsta fall.

Ikväll stundar idolfinalen. Jag vill inte att Marie vinner den!

Ser du stjärnan i det blå

Under morgonens gång brukar alltid något fönster här mittemot tändas. Så inte idag. Det är mörkt och ensligt.

Midvintermorgonens köld är hård, endast jag är vaken.

Enligt SMHI är det i alla fall sol som ska gälla idag. Vi får väl se.


Sunshine

Ännu en fabulös morgon vid köksbordet innan klockan sex. Ute viner vinden och regnet smattrar. Det är inte utan att man riktigt njuter av livet. Lägg därtill flera dagars illamående, en ond sårig hals, allmänt trött och nere samt skitstöriga, antagligen lika trötta elever så har ni allt man behöver för en fin vecka.

För att ytterligare befästa alltings finhet sket jag i att duscha fast jag vet att jag under dagen kommer att börja fundera över hur fett mitt hår egentligen ser ut.

Snälla, låt onsdag och torsdag gå jättefort.

hits