frewdag

Idag skulle det bli bra väder men solen har ännu inte lyckats bryta sig igenom fullt ut. Tänkte faktiskt ha linne men det känns ibland avklätt i mitt jobb. Det är jävligt idiotiskt och löjligt att tycka och känna så men bland hormonstinna tonårskillar klär man hellre på sig aningen för mycket än för lite. Sexanspelningar haglar ju redan så man kan ju vara vaksam på att inte föda elden. (eller vad man nu än säger)
I eftermiddag/kväll blir det after work med ett gäng kolleger (som snart inte är mina kolleger längre) fast bland dem finns även f.d kolleger så till hösten kan jag sälla mig till en av föredettingarna.

Nu har jag verkligen inte tid att sitta här mer.

Geometri

By the way, jag har helt fyrkantig röv idag då de midjehöga C.M fått komma fram ur garderoben. De är verkligen hopplöst osmickrande för bakdelen, ser säkert alldeles för jävligt ut men jag gillar färgen och hur de ser ut framifrån så något måste offras. Så ser du någon med helt fyrkantig röv i malmötrakten så är det säkert jag.

Glömde

Det börjar ordna sig med tåhelvetet. Idag kan jag nog t.om. ha snörskor efter att ha varit hänvisad till sandaler en vecka. Detta har inneburit att jag höll på att förfrysa fötterna i måndags när det ösregnade och var skitkallt hela dagen samt att de är lite mörbultade då sandaler inte är ultimat att vandra omkring i under så pass lång tid. Jag är ju i ständig rörelse på jobb samt att jag äntligen kan gå till och från Centralen igen.
Jag hade faktiskt en poäng med detta inlägg som inte skulle handla och vare sig fötter eller skor men nu har jag helt glömt vad det var. Kanske lika bra det för attt klockan är mer än vad jag trodde.
Ha en bra dag!

Det smärtar att bli äldre

Det är Siestafestivalen till helgen. Sambon och jag har varit där två eller tre gånger, fast det var väl typ två år sedan sist nu. Idag när jag stod i Skurre och väntade på tåget hem samlades ett gäng typiska festivalmänniskor i 18-20 årsåldern med packning på perrongen och jag anade ju deras destination och ville bara springa bort till dem och be dem ta mig med. Min fysiska ålder är nämligen inte alls i paritet med min mentala. Jag är fortfarande roskildehippie i hjärtat och det svider alltid lite extra när festivalsommaren drar igång och festivalgängen börjar synas för jag vill fan bara hänga med dem och skita i allt förutom musik, sol, öl och här och nu. Om jag någon gång kommer tillbaka till Roskilde ska jag utföra min och C:s årliga ritual som var att ta varandra i handen och hoppa över en osynlig gräns vid första träpelarna vid ingången till campingen. (läs: träpelarna som för övrigt kanske inte ens finns kvar) Fast om jag någon gång kommer tillbaka orkar jag nog inte tälta utan tar antagligen ett hotellrum så kanske är det äntligen tid att inse att den där roskildehippien nog ändå förändrats.

Tugga

För att anknyta till hetsätningsdiskussionen som fördes när vi fikade på Wega igår så är det precis det jag ägnat mig åt en stund nu. Stora mängder godis, chips och ostbågar har svalts och jag äter fortfarande men i mer sansat tempo. Vilken syn det hade varit om vi alla varit samlade vid skålarna med samma begär. Jag hade i och för sig två andra hetsätare vid min sida som hjälpte till att slåss om innehållet så det var nog ganska vidrigt ändå.
Och ingen powerwalk har det kunnat bli under helgen så onyttigheterna känns ju extra... öh...onyttiga. Fast tån verkar vara på väg att läka så snart kan jag nog hetsgå i stället, eller också.

Ursäkta om jag tjatar men i morgon går vi in i vecka 22.
Vecka 24 slutar eleverna.
How sick is that?

Fredag igen

Då var det äntligen fredag kväll. Det är fan sjukt att man varje vecka nästintill längtar bort fyra och en halv dag. Eller vid närmre eftertanke är det nog inte så illa. Det är nog mest en helhetsbild man gör sig varje kväll man fasar för att stiga upp dagen efter. Tror jag. Jag gillar trots allt mitt jobb väldigt mycket. För det mesta.
Nu stundar i alla fall grill och vin i trädgården i trevliga människors lag. Ska bli gott och mysigt.

Bye

Löve

Alltså jag har världens bästa sambo! Halv sex i morse cyklade han till sitt jobb och hämtade kollegans kryckor till mig. Jag är så innerligt tacksam över gesten och hoppas kunna återgälda sådan extra omtanke en dag.

Idag är det då fredag och vin i trädgården lockar. Men först är det en dag på kryckor på jobb. Pust!

Lilltå som blev stortå

Min lilltå är tredubbelt så stor som den ska vara. Råkade trava in i en stol med full kraft på jobb och det gjorde ont, ont SOM FAN. Sen svullnade den och jag har haltat omkring hela dagen. Eleverna har ju mobbat mig gladeligen men i misären har jag kunnat le åt kommentarer som "den feta tån tar över de andra tårna". Skolsystern sa att det antingen kan vara en stukning eller att den kan vara bruten men man kan ju inte gipsa en lilltå så det är bara att låta den läka. Jag sörjer redan mina powerwalks och mina promenader till och från Centralen. Och så gör det jävligt ont.

Fast det är i alla fall fredag i morgon.

Kluster

Bloggskrivandet går verkligen på sparlåga nu. Jag orkar inte plita ner alla mina tankar och åsikter och tro mig, jag har många. Är nog alldeles för ostrukturerad för att kunna sammanställa dem. För närvarande är det dessutom extremt mycket på jobb med allt som ska bli klart inför sommaren. Shit, det är verkligen snart slut och jag försöker förbereda mig mentalt för att lämna men det går inte så bra. Just nu kan jag faktiskt inte föreställa mig livet utan mina stundtals hopplösa elever och kolleger.

Gotta get ready.

Synonymadjektivifiering av bakdel

Hur rövigt är det inte när inte mailen funkar?! What if jag väntar viktiga mail som kommit just idag.

Jisses

2-0!

Tvåa Nolla!!




There goes my man

Zlatan blev inbytt för 10 minuter sedan och gjorde precis 1-0 mot Parma. Står det sig blir han helgonförklarad och jag tror att jag fäller en tår av glädje, stolthet och vördnad. Jag skulle dock vilja se match-helvetet. Antagligen har väl Canal+ rättigheter till den. Jag hoppas även att Mr Ibra vårdar sitt knä så att vi får ha honom komplett till EM.

För övrigt har helgen tillbringats i solskenet på Mosaik med god öl, i trädgården med gott vin och på en gård i Fru Alstad med underbart sällskap, god mat och dryck. Så nöjd så!


Three Kronas

Och så var vi plötsligt i semifinal, med ett lag som på pappret inte såg ut att kunna uträtta mycket. Men ack och vilken tur så fel jag hade.
Måste tyvärr erkänna att min overkliga trötthet gjorde att jag somnade mitt i matchen, vilket är skamligt och dessutom är det ytterst ovanligt att jag somnar i soffan överhuvudtaget, men på fredag sitter jag bänkad, promise!



Make a list

Längesedan jag fyllde i en meningslös lista.

VEM
Vem är i rummet med dig? Sambon
Vem fick du sms av senast? En kollega
Vem pratade du senast i telefon med? Sonens pappa
Vems hus var du senast i? Sambons brors
Vem sa du senast "jag älskar dig" till? Sonen
Vem önskar du att du var med nu? Massa roliga partyfolk


VAR
Var är din telefon? På bordet vid sidan om mig
Var är din mamma? Hemma i Trelle tror jag
Var sover du? I sängen
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Tröjan på Indiska och koftan på Drottningtorgets loppis
Var åkte du senast bil? Hem från jobb med en kollega
Var i ditt rum/hus är du? I soffan


VAD
Vad åt du senast? Fiberbullar med ost och gurksallad
Vad drack du senast? Dricker Fanta free pineapple i skrivande stund
Vad är det för färg på dina byxor? Sunkiga vinröda mysbyxor
Vad är den närmaste saken som är blå? En bläckpenna
Vad har du på fötterna? Raggsockor (det är fan kallt idag)
Vad är din favoritfärg? Svart...tror jag
Vad är din favorithemsida? Kan inte välja
Vad hör du just nu? Nyheter om jordbävningen i Kina

NÄR
När var senaste gången du tände ett ljus? I lördags på sambons födelsedagsfrukost
När träffade du din pappa senast? För ca. två veckor sedan
När duschade du senast? I morse


HAR DU NÅGONSIN
Hånglat i mer än tre minuter? Ja
Sovit i någon annans säng? Ja
Hånglat på en bio? Vet faktiskt inte...
Hånglat i skogen? Ja
Kört över hastighetsgränsen? ÅÅÅÅKA pendeltåg, jag är en looser baby, jag har inget körkort
Målat om ditt rum? Ja, klart
Haft känslor för någon som inte känt det samma? Ja
Sovit i en säng med någon av samma kön? Ja
Sett någon dö? Nej
Varit på ett plan? Jaaa
Sovit till tre? Nej, inte i sträck
Älskar eller saknar någon just nu? Både och


Kvid

Jag är overkligt trött. Just nu ligger arbetsbördan på en nivå som borde vara straffbar. Ja, jag är tråkigt gnällig och jag tycker att jag har rätt att vara det. Så det så!

När man inte ser

I natt passade Kronorna tydligen på att vinna över Tjeckien med 5-3. Tack för det gubbar och fortsätt så!

För övrigt är det måndag och jag är sådär halvdöd. Och så ska det bli kallare i veckan. Fast än så länge är det varmt. Jag vill att det fortsätter så och att prognosen bara är en felbedömning.

Tre kronor

Har ju glömt att credda de KRONOR som spelar. Fan vad de kämpar och gör det bra. Har ju fan hållt mot ryssarnas elitlag en period men nu brast det. Men fortsätt vara respektlösa! Tack vare er är jag nui VM-anda,

Spela hockey

Hörde ett vrål från tv-soffan och förmodar att Tre kronor gjorde mål mot ryssarna. Känner mig manad att gå in och följa matchen men förbannar våra proffs som bojkottar vårt underbara hockeylandslag. All cred till de spelare som kommer i alla lägen de kan, utan dumma undanflykter. Fuck alla framgångsspelare, kom hit och gör ert jobb för fan! Vi har några titlar att försvara.

Dagen

Har haft en superdupermysig dag med fikor både ute och inne. En god grekisk middag på Kamaki som, förutom den till slut kalla vinden fick oss att (nästan) tro att vi var tillbaka i Aten. Efter det blev det vin i trädgården. Nu spelar son och sambo GTA 4 och jag dricker vin och röker i köket. I morgon stundar sambons lillasysters konfirmation i domkyrkan. Hoppas även att vi hinner se Man U matchen. Förresten, Stoke är i Premier League till hösten! Nu måste det bli tröjköp! Go Stoke. Go Stoke. Go Stoke.


In the morning

Det är bara att inse att de långa sovmornarnas tid är förbi. Jag kan fan inte sova länge längre. Fast det gör inget när man vaknar till sommar. Väntar på att sonen ska vakna så att vi kan sjunga för sambon som fyller år idag. Vilken underbar skönsång som väntar honom.

Var på lönesamtal/utvecklingssamtal med chefen igår och lovorden han gav mig var helt fantastiska. Jag växte flera meter av att bli så bekräftad både som yrkesman(kvinna) och människa. Jag blir saknad och är en stor förlust. Ja fy fan vad jag kommer att sakna dem med!
Efter detta trevliga möte skulle då Skånetrafiken fucka upp dagen lite genom att ställa in tåg, vilket innebar att jag lämnade Skurre 17.07 i stället för 15.25. Det var fan inte kul! Som tur var hade jag sällskap av en mycket trevlig kollega så det gick men fan vad frustrerande att vänta i ingenmansland en fredag eftermiddag, utan tillförlitlig information. Skånetrafiken kan verkligen kiss my ass. Det är RÖV att vara beroende av dysfunktionell kollektivtrafik.

Väl hemma lugnade jag nerverna med ett glas vin och en cigg i trädgården. Det var helt fantastiskt mysigt.

Nu får jag nog fan gå och väcka sonen. Orkar inte vänta mer.

Morgontår

Offentlig sandalpremiär betyder tånagelvård och mina tånagler (såg konstigt ut) är väl inte i bästa skicket då de enbart får vård på sommaren. Dessutom avskyr jag fötter och framförallt då naglarna på fötterna. Ett nagellack brukar dock dölja det allra värsta och jag är inte så jävla petig.
Så det är bara att fläska på.

Ambivalens

Nu vill jag fan ha sommarlov. Jag vill kunna njuta av det underbara vädret. Fast det är med blandade känslor jag önskar. Om ca. en månad ska jag ta avsked av många människor som aldrig kommer att försvinna ur mitt hjärta. Det kommer att bli en gråtsession utan dess like. Jag förbereder mig varje dag. Ack och ve.

Jag prisar lediga fredagar

Då är våren indrucken, inrökt, inpratad och ineldad vilket skedde under mycket trevliga former i Pildammsparken tillsammans med K, M, M, D & sambon förstås. Igår tog jag igen sömnbristen man fort bygger upp under arbetsdagar. Soffan var därmed min bästa vän. Har lite dåligt samvete för att jag inte tog mig till Slottsparken och vänsterpartiets samling där självaste Lars Ohly talade. Men jag skyller på att jag är gammal och trött och dessutom regnade det som fan. Jag stöttar i alla fall genom att vara en av 17 eller 18 som röstar på dem här ute i kapitalismens högborg. Det kan väl räcka en stund.

Idag skulle det varit sol enligt prognosen tidigare i veckan men än sålänge är det grått. Får väl se hur dagen artar sig. Har funderingar om powerwalk, shopping och kanske en uteservering. Får väl se vad den andra halvan säger.

hits