Gott och blandat?

Den obligatoriska fredagsbloggen. Magen full av pizza, Coca och yoghurtdoppade cashewnötter och yoghurtdoppade hallon. I morgon är det festligheter i Beddinge city och på söndag är det antagligen mer stillsamt med tårta och kaffe i Turning Torso. Känns som om alla fyller år eller precis har fyllt år nu.

Tänkte under helgen även hinna klämma in lite sömn och en powerwalk och inte att förglömma åttornas och niornas förbannade omdömen.

Jag vill krympa mina jeans

Ibland får jag så ovanligt dumma ideér. Idag var det att rama in ögonen med brun penna fast att jag vet att jag inte passar i sånt skit. Men nu får jag stå mitt kast, har varken tid eller ork att tvätta bort det. Får väl bjuda på att se ut som en avdankad hårdrockare idag.

För övrigt har jag ett STORT problem. Har ett par ljusgråa Acne Hug som jag (som vanligt när jag köper jeans) köpte för stora. Kan man krympa dem genom att torktumla dem eller tvätta i 60 grader?
Någon som kan svara på det?
Snälla!

Lidtid

Jag tar ett känslofyllt och sorgligt avsked av kvällar jag själv kan bestämma när jag ska lägga mig, mornar där jag vaknar av mig själv, helt enkelt självbestämmandet över min egen tid. I morgon är jag inne i systemet igen. Usch vilken jävla jobbångest jag har.

Läs, njut och förundras

Så otroligt fantastiskt vackert.
Mannen är ett språkgeni, ett uttrycksgeni och antagligen en av de vackraste människorna som någonsin beträtt vår jord.
Gissa vem.


Helt ärligt så skulle jag inte ändra någonting för vår kärlek var det vackraste jag upplevt och det finns ingenting ingenting som jag ångrar. Hör du det? Jag lovar och svär allt var perfekt. Vi tillsammans var som den där kärleken som alla går och väntar på du vet den där kärleken som alla filmer böcker och låtar misslyckas med att fånga. Om jag skulle bli tvingad? Om någon skulle sätta en pistol mot mitt huvud och verkligen tvinga mig att ändra något såhär i efterhand så skulle jag kanske ändra vårt första möte.

Alltså inte för att det var något fel på det men helt ärligt hur romantiskt är det att träffas i väntrummet på ett sjukhus? Eller sjukhus är väl okey. Det är lite dramatiskt sådär. Vi kan ha kvar sjukhuset. Men om jag skulle bli tvingad att ändra något skulle jag nog sätta oss i ett annat väntrum. Istället för att få syn på varandra där på Venereologkliniken skulle våra blickar kunna mötas på typ Canceravdelningen. Finns det någon sån på Södersjukhuset? Vi bestämmer det.


Vi sitter där på Canceravdelningen och våra blickar möts och tiden stannar till och du är så fantastiskt vacker att jag inte kan koncentrera mig på min tidning. Minns du det? Att jag bara satt där och låtsasläste skvallersidor i flera minuter bara för att jag inte vågade möta din blick. Och om vi ändå är igång skulle jag vilja byta ut tidningen mot något som är lite mera jag. Låt mig sitta där i väntrummet och läsa Anna Karenina. Och istället för att du lutar dig fram och säger det där som du sa (Shit vad skönt att man inte är ensam om att ha ångest över sina semesterknull) så lutar du dig fram och säger något om Tolstojs insiktsfulla sätt att skildra typ kvinnor eller djur eller klassamhället.

Är du med mig på det? Det får bli vårt första möte och istället för att stöta på varandra ute vid busshållplatsen igen och börja prata om hur skumt det kändes att kissa i den där plastkoppen och hur svårt det är att avbryta en kissning mitt i så stöter vi på varandra ute vid busshållplatsen och börjar prata om hur jobbigt det är att ha en nära anhörig med cancer. Ja det funkar väl?

Och nu står vi där vid busshållplatsen och du ber mig om en cigg och jag komplimenterar dig för din tatuering och du berättar den där roliga historien om hur du bestämde dig för den i Thailand när du var hög som ett hus och sen vaknade upp och gick runt i flera veckor och hoppades hoppades på att det bara var en hennatatuering.

Det har vi kvar - precis som det var. Men snälla vi kan väl ta bort min fullständigt idiotiska följdfråga? (Var det en hennatatuering då?) Den skäms jag över fortfarande. Förutom det så är det ingenting som jag vill ändra. Ingenting. Okey kanske vädret förresten. Vi tar bort det där blåsiga höstregnet och ersätter det med solsken. Eller ännu bättre vi säger att vi ses första gången precis när våren börjar vakna till liv. Dofterna fyller staden och alla är skönt oförberedda på värmen och blir förvandlade till guldfiskar och enas om att såhär varmt har det fan aldrig varit innan.

Låt en sån sol skina på oss när vi står där vid busshållplatsen och istället för att ta bussen börjar vi vandra längs Ringvägen. Träd lyser gröna och dina tänder lyser gula och våra skor klibbar på den somrigt varma asfalten för fuck it det är inte vår längre det har plötsligt blivit världens vackraste sommar. Avlägsna ljud från basketspelande kids och gassande solsken och vi bara vandrar där och njuter och pratar om precis samma saker som vi snackade om den där regniga höstdagen på bussen. Du minns väl?

Vi kör vidare med tatueringar och jag berättar om den där killen på mitt jobb som motiverade sin fulltatuerade överkropp med att han kände en polare som var tatuerare och fick värsta schyssta rabatten. Nu hade han alla motiv som han ville ha men om han skulle göra en tatuering till ville han ha något klassiskt något som verkligen skulle stå sig. Vad då? frågar du och du frågar det precis som du gjorde på bussen för det finns ingen ingen som kan fråga med en ärligare nyfikenhet.

Du vet Nasse i Nalle Puh? Han vill tatuera en asstor Nasse med cowboyhatt såhär på sniskan och puffror och sheriffstjärna på bröstet. Och här började du skratta precis sådär okontrollerat som bara du kan och du frustade och flämtade och slog handflatan mot busstången och sura paraplygubbar harklade sig irriterat och tanter snörpte på munnen och bytte menande blickar men du bara sket i dem och lät ditt vulkaniska skratt spränga hål i busstaket och jag minns hur jag redan där på den där regniga bussen på den där varma soltrottoaren tänkte att jag älskade dig. Att det var du och jag för alltid. Det är verkligen det enda som jag skulle vilja ändra. Allt annat var perfekt.


fy fy fy

Hur vi träffades andra gången på den där filten och bara pratade pratade pratade tills våra äppelskrutt blev bruna och eftermiddagen blev skymning. Hur jag kom hem på kvällen och hade så mycket sprall i kroppen att jag inte somnade förrän det var dags att vakna. Hur vi träffades tredje gången på den där baren och fjärde gången hemma hos dig och hur vi aldrig hade tid att säga allt som vi ville säga innan det blev dags att säga hejdå. Hur vi kysstes i hallen. Hur våra läppar var som samma sort. Hur våra tungor. Hur våra handleder. Hur våra färger. Hur vår väckta närhet gjorde mig kramig med hela världen och hur den tatuerade killen på mitt jobb ryggade tillbaka när jag försökte krama honom dagen efter. Hur allt i våra samtal tycktes höra samman. Hur alla filmer som vi såg i början bara blev tomma titlar och minnen av nära andning och varma svetthänder och tungspetsar som vandrade längs tandrader. Hur så många av de där filmerna som såhär i efterhand ändå känns som favoritfilmer. Hur allt i oss var varandra. Hur jag för första gången i hela mitt liv slutade titta på andra. Hur jag kunde vakna om nätterna och ligga där bredvid dig i mörkret och nosa dina nyckelben och lyssna din andning och tänka att våra lakan var vi och alla låtar var vi och alla ord var vi och allt i hela världen var så mycket vi att jag ibland fick panik och undrade vem som var jag.


fy fy fy

Vad då lägg av? Jag menar vartenda ord. Exakt så var det. Som att för första gången hitta sin spegelbild den som på ett makalöst sätt matchar allt som man. Va?

Tja därför att. Saker tar slut. Saker förändras. Men jag ångrar ingenting. I alla fall inte i sättet som jag. Några småsaker kanske. Jag skulle till exempel se till att inte råka kalla Sophie Calle för Frida Kahlo den där gången på filten. Och så ångrar jag att jag blandade ihop ?faire la cuisine? med ?faire l'amour? när jag skulle säga till din franska släkt att du är så grymt duktig på att laga mat. Det blev ändå lite pinigt.


fy fy fy

Hos dig? Nej. Kanske lite småsaker. Ordval och sånt. Som att du jämt klagade på att din mobilräkning var helt gastronomiskt stor, minns du det? Sånt störde jag mig på efter ett tag. Inget annat. Och att du var lite väl mån om att jämt stå i centrum. Och att du var så sjukt nyfiken på allt och alla och bara frågade och frågade fast det var saker som inte hade med dig att göra. Och så skulle jag nog vrida ned volymen på ditt skratt för visst var det vackert och vulkaniskt men ibland gick det fan till överdrift folk stannade ju på gatan och pekade när vi var i Grekland kommer du ihåg det? Men allt det här är ju bara småsaker och det har ju ingenting att göra med den egentliga anledningen till att det dog. Jag menar. Det var ju bådas fel. Inte bara ditt. Även om. Ja. Även om jag ibland kan tycka att. Nej låt oss inte börja igen.


fy fy fy

Om jag skulle tvingas ändra något på slutet? Jo. Det finns nog vissa saker som jag skulle fila till. Alltså. Det kan inte ha varit kul för dig att läsa de där messen som jag förstår att man kunde. Misstolka. Men allt det där var ju bara på skämt du vet. Vi hade liksom en jargong som var lite. Om jag fick ett mess där det stod ?min säng saknar dig? eller ?ska vi vakna och prata nakna? så betydde inte det nödvändigtvis att jag var. Alltså. Ja du förstår. Och du var ju lite paranoid också. Dessutom hade du ingen rätt att läsa mina mess.


fy fy fy

Tja det var väl det. Sen hände det ju vissa grejer som absolut inte var mitt fel och det är ju svårt för mig att. Ändra. Såhär i efterhand. Men det är klart att jag önskar att du aldrig hade försökt. Men vi hittade ju dig i tid och det var ju. Ändå efter omständigheterna. Tur. Kommer du ihåg något från den natten? Det var världens vackraste sommarkväll med nattliga par som gick hand i hand och jag minns hur jag satt där bak i ambulansen och sirenerna tjöt och kvarteren blåfärgades och jag höll din krampande hand och tänkte att det var fel väder igen för en sån här kväll borde det storma och hagla och inte vara solnedgång och lukta syren. Och så tänkte jag att ambulansen borde ha åkt till akuten på Södersjukhuset istället för S:t Göran eftersom.


fy fy fy

Va? Nej. Sätt dig ned. Ställ ifrån dig ljusstaken. Lugna ned dig. Alltså inte så. Jag bara menar. Då hade vår historia slutat så fint eftersom det hade blivit som en cirkel du vet. Och. Är det en så konstig sak att säga? Vad menar du med det? Jag förhåller mig inte kall till allt som hänt. Det är bara att. Jag vet inte hur man. Och det hade blivit så perfekt om vi hade träffats på Södersjukhuset i gassande solsken och tagit farväl av varandra på Södersjukhuset i stormande hagel och det är klart att jag ångrar en massa jag ångrar och vill ändra på så mycket mer saker än jag kan erkänna och jag bara önskar att du någon gång kan förlåta för inget inget har varit som vi.


Just det, han ja.


Prinsessa

I morgon dras rullgardinen ner igen.
Jag är inte färdig med ledighet!
Jag behöver mer!

Men jag har i alla fall en likadan godisskål som Engla. En rosa prinsessgodisskål. Fick den av söta roliga K igår. Fast jag glömde den där så jag får fortsätta äta godis ur den stora, gamla, fula, vita plastskålen ett tag till.

Roma

Jag har ju (till sambos och sons stora förtret) en förkärlek för Alcazaar och i min powerwalkspellista för dagen låg Crying at the discoteque (stavas det så? ser konstigt ut) När den kom på fick jag en sådan underbar flashback till första gången (tror jag) vi var i Rom, eviga, älskade, fina, vackra, och förtrollande Rom. Vi hade i våra nästan hallucinerande svettattacker pga. ofantlig värme hittat ett café med luftkonditionering vid Piazza Venezia och hade precis beställt in iskalla, så kalla att de var helt immiga, Smirnoff Ice när Alcazaar började ljuda i högtalarna. Det var fullkomlig lycka och jag minns det som om det var nu.

Jag MÅSTE tillbaka till Rom mycket snart. It´s where my heart is.

Soligt men kyligt

Ser ut att bli med solbrills och jävligt varma kläder. Minus två grader sa Aftonbladet. Man kan inte få allt.

Morgonfunderingar

What a fuck?! Solen skiner!

Det verkar som om min kropp ställt in sig på att vakna runt 07.15. Om det nu är så kan den ju fetglömma det för på tisdag är det 05.10 igen. Då är lovet slut och ingen långledighet är aktuell förrän runt midsommar då allt slutar för gott. Kommer nog att kännas jävligt konstigt och ångestladdat att bli arbetslös. Samtidigt känner jag att jag gjort mitt i Skurre under de förhållanden som råder nu. Och förhoppningsvis har jag vid den tiden sökt en massa nya roliga jobb och kanske tom. även fått ett nytt. Har ju en del att söka, gäller bara att få ihop det där jävla CV:t.

Blev ingen bowling igår då pappa inte var riktigt kry. Det gick absolut ingen nöd på oss utan var tvärtom jävligt skönt att få en vilodag. Hyrde filmer, åt godis och slappade i stället. Såg bla. This is England som är jävligt bra men sjukt obehaglig. Även om man klart förstod slutet hade jag önskat mer nystande och förklarande. Kändes som att man gjorde det lite väl enkelt för sig. Jag kom på mig själv att flera gånger under filmens gång tänka att jag fan ska viga varje jävla sekund av resten av mitt liv till att bekämpa alla former av hatbrott. Jag blir så fruktansvärt jävla rädd när jag tänker på att det är en sådan värld, med så mycket oförstånd och ondska som min son snart är tonåring i. Allting knyter sig i kroppen och det känns som om hjärtat fan fryser till is när det blir så jävla påtagligt som i filmen. Man behöver förresten inte se en konstruerad film, det räcker med att läsa tidningen så har man varje dag flera fall av ofattbart våld på näthinnan. Jag vet också att jag som lärare har möjlighet att rädda någon men ibland känns den möjligheten så jävla minimal då resurserna till mer djupgående arbete är noll, dessutom är det så jävla individuellt hur lärare tacklar problem. Vissa ser mellan fingrarna (eller orkar kanske inte försöka) på sådant man borde dra på största trumman för och vissa väljer att dra på största trumman för sådant som för mig känns ofattbart obetydligt (läs tex. keps eller mössa på lektionerna eller hängröv i jeansen). Jag tror att lärarkåren är den arbetsgrupp som har svårast för konsensus när det borde vara så jävla tvärtom. Jag sväljer mitt motstånd att  tjata om de där jävla kepsarna och mössorna miljoner gånger varje dag (ok, ibland glömmer jag det då jag verkligen inte tänker på det då jag verkligen inte tycker det är något problem) och jag önskar att de lärare som är så trötta eller inte fattar allvaret i vissa ungdomars uttalanden utan ser det som bus eller oförstånd agerar våldsamt och med hela jävla styrkan bakom sig. Men visst, jag har ju precis synliggjort hur lätt det är att "blunda" med mitt eget "erkännande". Brister det på en punkt är det jävligt svårt att hålla allt intakt. Och brister det dessutom i ekonomiska resurser så är det motvind á la orkan. Men summa summarum är att samhället måste ha hjälp, vi blöder som fan.

Nu ska jag kolla vad Aftonbladet säger om dagens fortsatta väder. Veckans fjärde powerwalk stundar, med eller utan solbrills.

Ångest, ångest är min arvedel

Ljuvlig thaimat är nu intagen och jag är mätt som fan. För fem minuter sedan sa jag till sambon att jag skulle jobba (har bla. en del kvar att rätta och planerar att bli färdig med det innan måndag) men det försvann tydligen ur mitt medvetande lika kvickt som det gick att uttala. Nu när jag loggade in här kom jag på det igen och känner inte alls för att göra det. Det känns dock som om jag inte har något val om jag inte vill dras med ångesten över att ha det ogjort. Kom även på ännu en ångestgrej nämligen att skriva ihop ett CV och söka  nytt jobb. Det har jag också sagt att jag ska göra under några veckors tid. Slutar väl med att ansökningstiderna går ut. Nej, det får inte hända! Men en sak i taget. Fy fan vad jag är bra på att komplicera mitt liv. Hur svårt kan det vara att bara göra saker?

Vad är ett liv utan X box 360? Tydligen inget liv.

Jag har upptäckt att jag lever med en spelberoende nörd, eller det var väl egentligen inte veckans aha - upplevelse men jag förstår på riktigt nu. Det hela började med att vårt (eller sambons och sonens ska jag nog benämna det) X box 360 gick sönder i tisdags och det (även kallat Bo) är nu i Tyskland på reparation och kommer att vara borta i ca tre veckor. Denna händelse skapade stor kalabalik och ett stort trauma här hemma. Detta trauma tog sig så stora proportioner att sambon innan körde och köpte ett nytt. Vi har nu alltså två X box 360 i vår ägo. Jag tycker detta är sjukt men samtidigt kan jag dra en lättnadens suck då jag ju slipper höra ett jävla ältande om saknad och uttråkning utan Bo. Det innebär ju även att sonen skrattar högt eftersom han ju får ett på sitt rum och kan sitta där med sina kompisar och spela, vilket även gagnar mig och sambon eftersom vi slipper ha en fritidsgård ute i vardagsrummet. Så det var nog enbart av godo det där köpet. Dock fortfarande ganska sjukt.

Det är ju påsk

Ja just det, Glad Påsk! Förutom ett påskris med vita fjädrar har påsken hittills gått obemärkt förbi. Jag gnällde för sambon härom dagen att vi inte ätit någon påskmat. Han konstaterade dock att det var ganska skönt att slippa äta julbord en gång till och frågade samtidigt vad jag var så sugen på, grovt bröd? Påskbord liksom julbord är ju egentligen inget för mig då huvudingredienserna är sill, kött och ägg varav jag äter inget. Det kändes liksom bara lite konstigt att inte ta del av en så central tradition. Jag är ju ganska traditionsbunden och detta är nog första året någonsin jag inte varit på någon påskbjudning.

Vi kör på pizza i stället.

Rättelse och update:
Vi körde på pizza igår men idag flaggar jag för thaimat. Fan vad jag är hungrig!

Lite om allt

Förstår inte varför jag vaknar så tidigt. Det enda jag gör annars är ju att gnälla om att jag vill sova längre. Fast i och för sig, om man jämför med en vanlig arbetsdag så blev ju min uppvakningstid, 07.15 två timmars sovmorgon så det är väl ok. Igår var det ju dessutom horisontalläge hela dagen. Var på konsthallens/restaurang smaks nystartade liveklubb i torsdags. Jävligt shysst grej, mysig stämning, gott vin, bra artister och sist men inte minst är ju lokalen en av malmös mysigaste, snyggaste och så klart kulturigaste. 

I kväll blir det nog bowling med föräldrarna och i morgon bär det hem till K & M för att träffa H som är på långväga och efterlängtat besök. Inget utrymme för kontemplation och vila, som kanske hade känts skönt och behövligt men samtidigt är det ju möten som förgyller tillvaron.

Innan detta ska jag dock hinna med veckans tredje powerwalk så nu ska jag ladda mp3 spelaren.

See ya!

Bloggtest


Allt-i-allo-bloggare
Du skriver om det mesta och vill absolut inte nischa din blogg. Du recenserar skivor, knåpar ihop politiska kåserier, antar allsköns "utmaningar", skriver om vardagsbetraktelser, tjejkvällar, gillar att fylla i listor och postar något enstaka inlägg om ett klädesplagg du gärna skulle vilja lägga vantarna på. Du gör allt för att understryka att du är openminded och att den ena dagen inte är den andra lik. Men det är precis tvärtom.
Det är inte jag på bilden, om någon undrar.

Ha ha, särskilt det sista kändes extra kul. Annars vetifan om det stämmer så jävla bra. Utmaningar får jag aldrig eftersom jag typ inte har så jävla fett med bloggvänner, skivor orkar jag inte recensera eftersom jag oftast lider av kategoriångest och när jag någon gång yppar någon politisk åsikt är det oftast för att jag är förbannad som fan på något jag läst eller hört så det kan inte räknas som särskilt relevant, problematiserande eller klargörande. Men resten, visst.

Testet är förresten hämtat från, http://www.testriffic.com

Avföring

I natt har jag drömt om bajs, alltså avföring. I drömmen var jag då på en föreläsning som enbart handlade om olika sorters bajs. Freud måste gotta sig som fan i sin himmel.

Min förklaring till detta intressanta ämne är att jag blivit smått besatt av att göra en leverrening med Epson salt efter att ha sett , Du är vad du äter när Dominika Peczynski var med. Hon och jag verkar till stor del nämligen dela kropp och levnadsvanor. När programmet var slut läste jag länge om hur man gör en leverrening och effekterna av detta och insåg att det är precis vad min obalanserade kropp behöver. Det låter dock ganska smärtsamt och kräver två dygns isolering så det är ju inget man gör sådär hej hopp gummisnopp i en handvändning. Men som sagt så verkar effekterna vara allt jag någonsin behöver.

Så därav mitt drömmande i natt.

Helvete

Läser om underbar lycka i någons blogg. Det är sådan lycka som utstrålar enorm tacksamhet till livet, som gör att läsaren blir varm i hjärtat. Det är ofattbart att denna lycka aldrig mer kommer att finnas. Bloggskriverskans barn mördades igår och hon själv kämpar för sitt liv med svåra skador.

Jag är kanske sjuk i huvudet som läser hennes blogg i efterhand. Kan inte hjälpa det, jag blir oftast lite besatt av ofattbara tragedier. Jag tror att vi människor funkar så, trots att vi mår så fruktansvärt dåligt samtidigt och efteråt. Jag mår illa och har kramp i hela kroppen. Hur fan kan sådant hända? Va fan händer med oss människor då vansinnesdåd efter vansinnesdåd läggs på hög i våra medvetanden.

Det känns som om man måste uppskatta varje steg man får möjlighet att ta i den här jävla världen. Ibland känns den fan som pure evil. Eller så kan man välja att se allt det vackra som lever sida vid sida med det onda men tyvärr så känns, "Kärleken övervinner allt" så jävla utslitet  och meningslöst just nu, för inte fan hjälpte det henne.

Just nu vill jag bara samla alla jag håller av och älskar och aldrig någonsin släppa dem ur sikte.

God fortsättning

Aja, dagen blev bättre. Efter en vandring i helvetesvädret till och från Hemköp blev det god mat, mer sociala familjemedlemmar och ett telefonsamtal med kära M. Nu stundar en skön kväll framför tv:n med våfflor med glass och sylt. Känns ok. I morgon trotsar jag det spådda skitvädret för då tar mitt nya sunda liv sin början. Överst på listan står en lång powerwalk. Sen ska jag jobba som fan. Har en hög orättade inlämningsarbeten och prov från tre klasser med mig hem och de ska inte ge mig ångest när skolan börjar efter lovet. Så det så!

Ibland är allt bara så jävla skönt

Vädret är ju helt underbart - snöblandat regn, mulet och blåst. Sambon är sjuk. Sonen spelar WOW på sitt rum. Jag är skittrött och har ont i huvudet så uttråkad jag är.

En helt underbar start på påsklovet.

here we go again

Med risk för att vara jävligt tjatig så är det fredag igen. Dessutom fredag innan påsklov! Och jag har sovmorgon. Och det är ljust ute. Och det regnar inte. Men jag har inte tvättat håret och risken är att jag under dagen får ett flottnoja angående det.

Inom bloggvärlden har det de senaste dagarna handlat mycket om VR:s bloggmingel. För att använda mig av mina favoritbröders uttryck så verkar den tillställningen ha varit något av det bajsnödigaste jag läst och sett om, från alla modebloggerskors förberedelser till höjdpunkten till eftersnacket och bilderna. Och så hinner jag inte utveckla mer om det för jag har ett hår och ett jobb att sköta.

Have a nice day!

Another morning stoner

Nej, jag är ingen toppbloggare, inte på något sätt. Jag är alldelels för trött för att keep up. Eller så har jag helt enkelt ett så jävla ointressant liv att det oftast inte finns något självklart att blogga om. Och är det eller blir det inte självklart är det kört för min del, för då kräver det ansträngning och vi är inte kompisar om det inte är absolut nödvändigt.

Sitter och lyssnar på regnet och drömmer mig tillbaka till min varma ljuvliga säng som jag lämnade för exakt en halvtimme sen. Som jag saknar den!

Fredag igen

Ännu en fredag är här. En hel helg att bara slappa bort framför sig. Fast i eftermiddag/kväll vankas AW, trots att min hals, min näsa och mitt huvud lever sitt eget liv. Förkylningshelvetet vägrar släppa greppet om mig. I jobbet lever man i en ständig smitthärd (borde fan ha risktillägg) Men orka bry sig, det är fredag!

Puss

Kön

På omslaget av senaste numret av malmötidningen finns en stor bild på en kvinna som pussar och kramar en liten pojke samt texten, jämställd förskola. I undertexten kan man läsa, På föräldrakooperativet XX arbetar man aktivt för att bryta upp könsroller. Här får XX en kram av företståndaren XX. 

Öh, är det jämställdhet att pussa små pojkar och lägga ut en bild på det eller va fan menar dom?

Work

Då är det jobb igen. Fast halsen svider som fan fortfarande, jag är sådär härligt förkylningssvettig direkt efter duschen och jag har en mega förkylningsplida (är det ett rikssvenskt ord förresten?) på tungan. Men plikten kallar i form av desperata kolleger samt att jag helst inte sjukskriver mig. Sonen är nämligen frisk idag, eller rättare sagt han var hela kvällen igår så off we go.

Jag såg tidningsbudet utanför fönstret när jag steg upp 05.10 och min första tanke var; stackars jävel, där är i alla fall en som är uppe tidigare än mig. Sen slog det mig att den där stackars jävelen antagligen snart ska hem till en varm säng och sova så plötsligt var det ingen stackars jävel längre.

Jag tycker nog allt lite synd om mig själv.


VAB

Vård av sjukt barn och mamma.

Usch vad jag är risig. Halsen svider, kliar och irriterar, näsan svider och rinner,  jag är trött som fan och huvudet är tungt.

Sonen är allmänt off, likblek och har feber. (iaf tidigare idag)

Jag klagar däremot inte över att vara hemma idag!

Tack för det!

Brat-testet
www.quizme.se/brat

Oktoberskorpion, du är
25% Brat

Du är ingen brat må vi lova. Testa någon av våra andra test istället

EMO

Emo-test
www.quizme.se/emo

Oktoberskorpion, du är
24% Emo

Du är inte alls emo! Inte nånstans och anledningen till varför du fick mer än 0% är förmodligen du gissade på nån av frågorna. Bättre lycka nästa gång!

hits