Jag ska diska efter att jag bloggat

Vilket satans jävla väder det är! Jaja imorgon kl 10.10 lyfter planet som ska ta oss bort från det, till ett förhoppningsvis mycket varmare och oregnigare Nice. Ska i vilket fall som helst bli sååå jävla skönt att komma bort. Fast just nu uppskattar jag iofs pissvädret eftersom jag slafsar omkring i morgonrock, trosor och bh. Hade i ett svagt ögonblick intentionen att klä på mig något men jag alltså kom inte längre än till underkläder.

Packhelvetet börjar arta sig men nu är jag tveksam till stora delar av det jag packat ner. Vet inte om det är jag som är löjlig men Nice tvingar fram en typ lyxhysteri och jag är ju inte särskilt lyxig (även om jag är en sucker för dyra jeans, solbrillor och skor) Fast snart skiter jag nog i vilket för jag är så jävla hungrig så matplaner upptar (som vanligt) större delen av min tankeverksamhet.

I mig, omkring mig, överallt

We're the trees still green in november
And I know I can't remember summer being so gone
And I will play along
But it feels, It feels so much


Tänker alltid på min älskade farmor när jag hör Lalehs underbara refräng. Särskilt de två första raderna, de är så otroligt vackra. Precis som farmor var.


Klubbland

När alla clownerna
har gått från jobben
så visslar fåglarna i träden,
det finns ingen poäng i att vara fri längre
För jag vet att den här natten kommer döda mig
Oh-oh ooh yeah

En upp och tre ner

Är mitt uppe i det ångestladdade packhelvetet. Borde väl vid det här laget vara så pass van att jag fått viss rutin men nehejdå. Tre fjärdedelar av garderoben är utplockad och ligger i sambons, min och sonens säng, även lite i soffan. Vi ska alltså vara borta i fem dagar. Men hur fan ska jag kunna veta vad jag vill ha på mig varje dag och varje kväll? Det finns dock ett par pinaler som är klara men hur många till kan gå ner i resväskan som är anpassad för en tvåveckors resa. Vi klarade av att fylla den till bristningsgränsen när vi var i Berlin sist (det var nästan på gramet den gick igenom utan att behöva betala extra) så det ska nog fan gå bra nu med. Ska dessutom ha en modell mindre kabinväska som handbagage men den får väga max tio kilo.

Måste nog äta frukost mitt i alltihopa!

Väska

Hade en konversation med mig själv på väg upp från tvättstugan:


Fan jag har ingen universalväska.

Vit väska är jävligt snyggt!

Fast passar vit väska till allt?

Den på Indiska som jag har i silver är jävligt snygg, precis den modellen jag gillar, modellen är en universalväska.

Fan jag ska köpa den.

Eller ska jag ta svart, den finns ju i svart också.

Men fan va fräscht det är med vit väska på sommaren och visst kan man väl ha den till allt, förutom mina vita skor.

Fast svart är ju iofs mer funktionell.


Sen kom jag innanför dörren och konstaterade över hur jävla stökigt och skitigt här är.

Skitiga lakan och jag är trött som fan, det är måndag för helvete

Jag måste byta lakan. Jag kan inte gå och lägga mig i det möget. Sa jag nyss till sambon också skrev jag det här så nu måste jag! Måste!

För att förtydliga  eventuella ogentligheter är det inte något specifikt mög, vilket det säkert låter som förstår jag. Det är bara det att sängkläderna antagligen har fastnat i sängen så längesedan det var jag bytte dem. Så fräsch är jag!

Röra och oreda med allt

Det tar aldrig slut. Eller så fullföljer jag det aldrig. Eller så börjar jag aldrig. Det finns fan alltid något att göra, plocka undan, sopa bort eller pilla med överhuvudtaget. Här är fan alltid så jävla stökigt. Jag hade kunnat sluta jobba och haft dubbel heltid här hemma. Har precis tryckt in tvättade pinaler som faktiskt bara har legat i den gula Ikea bagen sedan i i fredags (det måste fan vara något nytt rekord att de blev upplockade så snabbt, de kan lätt bli liggande en vecka annars) Garderoberna är verkligen överfyllda och jag vetifan hur jag ska kunna fortsätta handla kläder om inte något händer. JA jag skulle rensa innan men det blev ju som nämnt inte så bra och resulterade för övrigt i att jag bara hängde in två klänningar som legat i kanskehögen i flera år. Antagligen kommer de att hänga oanvända i garderoben tills nästa gång jag tror att jag orkar rensa. När så blir fallet ska jag prioritera dem och antagligen lägga upp dem i kanskehögen igen. Jag är nog fan sämst i världen på att slänga saker. Antingen tar nostalgin överhanden eller så ekar KANSKE. Klänningen, jeansen, byxorna, skorna eller va fan det nu är frågan om KANSKE kan bli användbara igen, det är ju nästan aldrig fult, bara tråkigt just då och oftast fortsätter de vara det...
Jag har hur många säckar i källaren som jag faktiskt (tror jag) har bestämt mig för att slänga/skänka till Myrorna och för några år sedan skänkte jag och slängde hur mycket som helst och de kläderna har jag faktiskt aldrig saknat. Kommer inte ens ihåg vad det var. Jaha och  nu då?

Förresten hade jag en hemsk och sjuk dröm inatt. Sambon och C som vi var hos i fredags natt hade blivit blixtförälskade och han skulle lämna mig för henne. Han var helt fast besluten om att han älskade henne och skulle dit om 40 min. Jag grät, grät och grät och vaknade i mina egna tårar på en därmed våt kudde. Sambon tyckte bara att det var roligt och ganska typiskt för vad min sjuka hjärna kan koka ihopa.

Förresten igen så har min pizzamättnad sjunkit undan så jag är nästan hungrig igen men nehej du! Får nöja mig med två liter coca light. Basta!

Ok, kanske ett eller två knäckebröd då...

Coca light, nål och tråd

I morgon ska jag åka härifrån kl 06.57!! Fatta!! Sonen ska vara på röntgen 07.30, hos ortopeden 08.30 och hos öronläkaren 10.30. Fatta!! Jag har fan inga vidare kommentarer.

Åt en pizza för över tre timmar sen men det känns som om jag åt två för två minuter sen. Hur fan kan man fortfarande vara så jävla mätt?!

Började projekt rensa garderober för en timme sedan. Tog fram tre plagg sen var det inte roligt mer. Nä förresten, jag tog fram fyra plagg för jag hittade en sedan länge borttappad knapp till ett par Levis som nu är fastsydd. De är därmed äntligen användbara igen.

Om fyra dagar åker vi iaf till Nice. ÅÅÅHHH


Som som som sommaren

Äntligen är denna dagen över. Det låter för fan för jävligt att önska bort dagar men fan, denna har bara varit jobbig från början till slut. Några få ljusglimtar var att stiga av stadsbussen på Fridhemstorget och veta att man snart kunde stänga dörren om sig och lägga sig i soffan hemma. Nästa ljusglimt var när sambon kom med burritos, nachos och guacamole. Hungern var hundraprocentig! Herregud, hur fan blev texten såhär stor??? Vilken tangent tryckte jag på egentligen? Fast man ser ju iofs bättre vad man skriver såhär på nattkvisten med mycket trötta ögon. Gårdagen och natten blev oväntat megaberusad. Började familjärt hos föräldrarna med mat, dryck, samtal och dart. Mysigt. Sen började klockan gå mot 24 och sonen ville då sova över. Jag visste ju att mina kära vänner som bor nära föräldrarna hade fest så varför inte titta in när man ändå var barnledig och härligt igång. Efter en skön promenad genom ett öde villaområde i underbart väder trillade vi då in i ett dukat garage och världens fyllefest med underbara vänner. Jag blev dock inte jättelångvarig utan uppsökte sonen i familjens säng runt klockan två. Värdinnan stupade i säng halvsex så nog fan har där varit livat utan mig. Och idag har man då mått som man förtjänar, det vill säga för jävligt men nu sitter jag själv i soffan med laptopen i knät och mår faktiskt ganska behagligt då huvudvärken och illamåendet försvunnit. Och jag kan precis när jag vill gå in och fläka ut mig i min egen säng och vakna när jag vill i morgon utan att vara bakfull. Med lite kontraster upptäcker man riktig livskvalitet.

Update: såg nu när jag publicerade inlägget att texten inte blev större då, bara annorlunda, ok.


Universum är oändligt och jag likaså, tydligen

Kaffe är balsam för själen och anledningen till att jag är uppe nu. Vaknade 07.55 och kunde inte somna om, hur jävla gärna jag än önskade. Dels lyssnade jag på regnet och dels var jag så himla kaffesugen att det faktiskt bara var att give in. Så nu sitter jag här och både lyssnar och tittar på regnet samt dricker mitt älskade kaffe ur en svartvit mönstrad Filippa K mugg utan öra (heter det mugg då, när det inte finns något öra? skit samma mugg eller glas).

Jag tycker så hemskt synd om alla midsommarutomhusarrangörer i vår del av landet. Tydligen ska dagen regna bort helt. Sånt här väder kommer fanimej bara när det absolut inte är välkommet. Sånt här väder brukar jag önska när jag, oftast helg inte vill göra annat än att kura ihop mig i soffan och äta godis och titta på film. Sånt här väder vill man inte ha på midsommar! Sånt här väder blir det ALDRIG när jag under en helg vill kura ihop mig i soffan och äta godis och titta på film. Sånt här väder blir det bara när man ska upp och jobba eller har beställt bord på en uteservering eller när det är midsommarafton. Summa summarum, det blir sånt här väder när man överhuvudtaget ska ut och framförallt när aktiviteten är avhängig fint väder, om det nu är en aktivitet man vill ta del av för hoppas man att det ska regna för att en aktivitet ska bli inställd så nog fan lyser solen = lagen om alltings jävlighet - Murphys law, som för övrigt är en fin låt med Last days of April.

Vad fan var där i kaffet? Jag skulle kunna sitta här och svamla hur länge som helst. Plötsligt fick jag väldigt mycket att uttrycka, dock inget av samhällsintresse men ändå!

Jag vill gå och byta min sandaler men orka och vill när man måste bli helt jävla våt för det. Se ovan.

Ja just det, tvättstugan! Den är inomhus.

Avhandling om egentligen inte ett skit

Första semesterdagen. En slapp sådan. Pallrade mig iväg till Kronprinsen runt 13.00 efter att ha tillbringat den hittillsvarande dagen i morgonrock. Målet var att skicka iväg 25 gladsommarvykort till mina kära elever då jag ju inte kunde vara med på avslutningen, aldrig jobbigt det var att skriva dem då. I fortsättningen ska jag aldrig vara borta från en avslutning! Hade även en förhoppning om att hitta en bikini på Lindex (eftersom Kronprinsen inte har större utbud än så) och det gjorde jag fanimej, en halternecktopp med stödbåge!!! Visserligen marinblå men jag är ju inte så jävla färgglad av mig så den funkar, åsså är det ju en halterneck vilket jag inte sett med stödbågar till rimliga priser någon annanstans. Till saken hör att jag inte bryr mig så jävla mycket om bikinis, känner inte att jag vill lägga någon större summa på plagg man ganska sällan använder och ändå aldrig känner sig riktigt snygg i. Till halternecken blev det iaf ett par svarta bikinitrosor i bredare modell. Provade i min enfald och brist på självinsikt ett par guldiga modell mindre men insåg snabbt att de verklien inte var sydda för min bakdel. Men jag skulle jävligt gärna önska då färgen och modellen var jävligt snygg och passade bra till överdelen. Det är dock bara att inse sina begränsningar som tyvärr ökar med stigande ålder. När ska min kropp och mitt huvud börja samarbeta på riktigt? Efter denna provrumspärs hände då det underbara, plötsligt bara de fanns där, sandalerna jag sett i mina drömmar. På Lindex!! De var/är precis så som jag tänkt mig och de var på rea, 99 spänn!!! Men när jag provade dem hemma gjorde ena skon ont mellan tårna och jag såg då att ena skojävelen var lite feldimensionerad, den hade inte lika lång flärp, eller va fan man ska kalla skinnsträngen som går mellan stortå och nästa tå,(vad heter den då?) Asså till saken hör att jag oftast råkar ut för sån skit när jag köper skor i billiga affärer, why??!! Så jag får gå tillbaka till Lindex imorn (är där öppet på midsommarafton förresten?) och se om det finns någon som är rättsydd. Fan annars!! Jag behåller dem oavsett vilket, de är så fina så det får isåf bli blod, svett, tårar och plåster. Utseende före comfort. Nu ska jag rafsa ihop några tvätthögar inför morgondagens tvätttid. Jävligt roligt sätt att börja sin midsommar med! Go och glad kexchoklad.

Morgonstund har kaffe i mun

Utökad sovmorgon till 06.20 eftersom jag inte dushade imorse, tjohoo! Fast det var inte riktigt lika jobbigt att stiga upp idag. Har egentligen inte alls tid att sitta här, vet faktiskt inte varför jag bloggar heller eftesom inlägget inte kommer att gå till historien som dagens höjdare. Två dagar kvar att jobba! Såg Dirty Sanchez the movie igår. Den är och kommer nog alltid att förbli det sjukaste, dummaste och äckligaste som någonsin spelats in. Fy fan säger jag bara! Varför i helvete tittar man på sånt....och innerst inne gillar det.?!

Gotta go.


Sovmorgon

Jodå, behövde inte stiga upp förrän klockan sex idag. Vad fan hände med mitt liv? Vem fan kallar 06.00 för sovmorgon? Någonting är seriöst fel då! Jag är fullkomligt slut och mår fortfarande lite illa. Mådde skit hela dagen igår, med undantag för någon timme på eftermiddagen. Men nog förbannat sitter man här med sitt kaffe. Annars överlever jag inte och dessutom ser jag det som eldprovet, klarar jag det klarar jag nog dagen. Usch tre dagars planering, man kan fan må illa av bara det. Nu ska jag inte gnälla mer, vaknar ju iaf inte upp i en tältsäng på Barnkirurgiska enheten på Mas. Tack för det!

The show goes on

Kollega nummer två ringde när vi var på väg till apoteket och hade en trevlig nyhet. Jag slipper söka jobb till hösten. Det innebär därmed att jag får fortsätta undervisa i svenska och engelska och eftersom det som sagt inte är mina ämnen känns det lite pirrigt då nivån höjs en aning, framföralt gällande niorna i engelska. Också blir det ju nyblivna sjuor som ju är jättesmå! Men jag är faktiskt glad över att få vara kvar, tycker ju om dem och tycker fantastiskt mycket om mina underbara kolleger och alla andra på skolan så det känns helt rätt att stanna.

Är så fasligt trött att det tyvärr just nu bara känns jobbigt att jobba i morgon men va fan, tre dagar kvar sen är det sommarlov och Nice och Aten bara väntar på att vi ska landa. Ska även klämma in tio dagars jobb hos K, varav en vecka på raken. Ska vi klara det utan att döda varandra? :)

Måste plocka undan lite. Ska ta en snabbkoll på Tradera först.












Sjukt i dubbel bemärkelse

Nyss hemkommen från det senaste halvårets andra vistelse med sonen på Mas. Helt jävla sick, i vintras låg vi en vecka för Stafylokocker och operation och i torsdags var det alltså tid igen men denna gången för en fortfarande oidentifierad öroninfektion av den allvarliga sorten. På onsdag ska vi på återbesök för den senaste åkomman och på måndag är det återbesök med röntgen och blodprover för att se så att benet är återställt efter operationen i vintras samt för att se så att Stafylokockerna är helt borta. Kan vi få slippa Mas sen eller ska de ha en ständigt stående säng för oss? Sonen har fan snart varit inskriven på alla jävla avdelningar där är.
Fan va det är skönt att vara hemma!

Kanske har jag min sista vecka i Skurup framför mig. Får väl besked i dagarna om vikariatet fortsätter, delade känslor faktiskt. Det är ju tryggt att stanna året ut men samtidigt är högstadieungdomar i yngsta laget, i alla fall sjuorna som stundtals suger all livslust ur en. Men framförallt är det ju ämnena jag undervisar i, jag vill ju ha mina egna ämnen, som man kan och brinner för, det är ju faktiskt väldigt avgörande för hur situationen upplevs.
Missade ju avslutningen i fredags och mitt hjärta blödde då jag senare pratade med kollegan som berättade att eleverna hade köpt en vacker bukett blommor och en present till mig. DÅ älskar man dem högt och jag önskar så att jag kunnat ta emot gåvorna in person.

Ja ja, tiden får utvisa framtiden. Nu ska jag droppa ättikssyra i örat på sonen, det är nog jävligt härligt när han har ett hål på trumhinnnan. Mumma!

Svetto

Det borde vara lag på att vi underlångtidnedkyldanordbor inte ska behöva jobba när det är, enligt våra mått mätt ökenvärme utomhus. Fötterna svullnar så att till och med ballerina skor blir obärbara, de få trasorna man fått på sig klistrar fast och dränks synbart i svetten som flödar och eleverna kvider som nyckläckta måsungar. Det gör förresten även lärarna. I morgon blir det i alla fall lätt flipp flops. Släpp fötterna fria!

Pratade med stackars sambon tidigare, han hade 29 grader varmt på sitt rum. Nåt knas med ventilationen. Snacka om dålig timing.

Läste att svealand varnades för extremt kraftig åska under hela eftermiddagen, kvällen och natten. Jag vill också ha åska. Jag gillar åska jättemycket. Åska är ganska hög mysfaktor, i alla fall när man är inomhus och jag har absolut inga som helst planer på att lämna min svala lägenhet. Hade förvisso en tanke i morse på att lägga mig i trädgården när jag kom hem och bli grisfärgad till att börja med. Den tanken gav jag dock upp redan under promenaden till tåget när jag kände hur de första rännilarna av svett började leta sig ner längs ryggen.

Nu ska jag tömma kranen på vatten.

Felanmälan

Gick visst händelserna i förväg, det är lite mindre än tre veckor tills vi åker till Nice, den 28 juni närmare bestämt.

Nu är det peppning inför powerwalken, vattnet på kylning och mp3 spelaren på laddning. Undrar om det finns risk för att man avlider i hettan. Äsch.

Ta en tripp, eller två

AAHHHH, sommarens resor bokade. Om lite mindre än två veckor en femdagars med sambon till Nice och 30 juli en trettondagars med son och sambo till Aten.
Feels good, very good.

Måste bara köpa ny bikini och trimma the sunki body lite. Ska börja med en powerwalk om en stund.

gfhjgkef

Asså shit vilken sommar vi har. Det är så jävla greejjt! Är på väg till stapelbäddsparken för att kolla världens skateelit. Ska bli häftigt. Jag hoppas att de serverar kalla öl. Öl är gott när det är varmt.

Sambons lillasyster ska sova över idag. Det innebär att sonen ska sova i min säng vilket i sin tur innebär att jag inte kommer att få sova eftersom han snarkar som alla världens skogshuggare tillsammans.

Nu har jag inte tid att sitta här mer. Ska gå och dra bort sonen från Virtual tennis.

Ja, va ska man säga?

Fredagsvin på gräsmattan i medelhavsvärme, studenttutor och glädjeskrik i bakgrunden. Sonen med laptopen framför sig=alla är nöjda. Dessutom får man ett mess från bästa flatan att hon kommer till Malmö (igen) runt midsommar och denna gången kan och ska vi verkligen ses! Ingenting kan stoppa mig, du kommer hitta mig som död (för att citera Orup) Det har varit för många aber nu, nu är det fanimej nåck! Smolken i bägaren är att min underbara hjärtevän har en hård nöt att knäcka ( lindrigt speaking...hallå vad skadad jag är av för många engelskalektioner) och jag lider verkligen med dig älskade hjärtat. Men du, han är din och bara din!

Jag hör en elgitarr i en förstärkare...my words are wine, but I`m leaving you behind but please keep me in maaaaiiiiiiind.

To whom it may concern

Update från gårkvällens gallspyende. Efter samtal till både nya och gamla facken (där jag förresten även upptäckte vilken skillnad det är på bemötandet och proffessionaliteten mellan de båda med miljoner plus till det nya) fick jag stillat min upprörda varelse. Det verkar inte vara något fel, förutom på informationen jag fått, men det  verkar alltså inte vara knas med övergången. Nu väntar jag alltså bara på övergångsbeviset från gamla facket. Så det så!

Avföring

Mot vs Med. Jag väljer Med men Mot vinner likförbannat. Hallå jag vill åka i gräddfilen ett tag. Trodde att det skulle vara ursmidigt att byta fack och a-kassa när man gör exakt vad handläggarna instruerar en att göra men så dyker det upp ett tvivel på kontoutdraget när man loggar in på internetbanken.
En av instruktionerna för byte av fack och a-kassa var att betala för sista månaden i kassan jag lämnar. Jag gör så. Men nu på kontoutdraget ser det ut som om de, någon whothefuckever betalat tillbaka det jag då har betalat för maj månad, eftersom där är en insättning, utan avsändare på exakt den summan (628 hutlösa kronor). Nu brukar det inte höra till vanligheterna att man gnäller över att få tillbaka pengar men om det medför eventuellt strul i övergången får jag fett tuppjuck över inkompetensen i handläggningen. Nu är det ju iofs inte etthundraprocent säkert att det är en insättning från kassan jag lämnar men summan är ju som sagt misstänkt exakt. Men borde det inte stå en jävla avsändare på en utbetalning från en jävla a-kassa?? Och detta uppdagas då på kvällen när man inte på något jävla sätt kan få reda på någonting. Jag ska fanimej kräva dygnet runt bemanning på alla jävla instanser som har med pengar, jobb o annat  som fordras för en dräglig tillvaro från och med nu!

Tjolahopp

Kan inte låta bli att känna viss irritation över att nationaldagen har blivit helgdag. Va fan, let´s face it, svenskar är inte så jävla masspatriotiska om det inte gäller internationella fotbolls och hockey mästerskap, möjligtvis även vid eurovisionschlagerfestivalen, eller om man har en avvikande human och politisk uppfattning. Fast  för sistnämnda är frågan om de kan kallas för patrioter i ordets rätta innebörd? Jag svarar nej.
Missförstå mig rätt, visst är det jävligt skönt att vara ledig idag men jag tror inte att denna dag är mer betydelsefull för gemene man än annandag pingst är. Det var väl så att folket fick rösta om vilken dag som skulle vara röd? Om nu så är fallet hade iaf jag hellre behållt annandagen och fått en långhelg istället.

Får väl se om man tar del av någon form av firande. Ska iaf förebereda matsäck till sonens utflykt till Foteviken imorn och om containern på gården forffarande står kvar, kanske orka tömma vinden och källaren på åtskilliga års gammal skit.

Du gamla du fria?

Vi är svenska fans allihopa

Åh herregud vilken upplevelse jag varit med om idag. Som jag sa till sambon tidigare är det nog fan bara min förlossning som kan mäta sig med svenskmarschen från Kongens Nytorv till Parken. Asså , gatorna vi gick på var helt avstängda, polisen eskorterade oss hela vägen, de blågula tog aldrig slut och ville aldrig sluta sjunga och jag var en av dem!  Större patriot har jag nog aldrig varit (förlåt Tre Kronor)
Synd att matchen var tvungen att avslutas för att en jävla hjärndöd idiotjävelsupporter tappade sina hjärnceller någonstans på vågen till Parken bara. Men som några danskar sa, han blir mördad i morgon. Och sambon bytte bort sin OS-hårhatt mot en dansk söndrig älghatt. Förbrödring förbrödring.

Godnatt!

Köpenhaun

Medan klantsambon föntorkar sin SVERIGEtröja passar jag på att skrika HEJA SVERIGE. Snart drar vi till Köpenhamn för att förena oss med resten av Camp Sweden.

Måste köpa en ny SVERIGEtröja till EM, denna börjar bli förbrukad.

Förresten, kan man få önska lite sol, eller i alla fall inget regn? Tack på förhand.

Iiiiin me bollen i mååååål.

hits