Blogg away from home

Första gången jag bloggar hemifrån! Strange.
Är på sambons jobb och ska bada, basta, sola och dricka vin. Sonen sitter sidan om mig och spelar Gameboy. Perfekt inledning på en "långhelg".
 
Första klunken vin tagen så nu orkar jag inte blogga mer. Får väl bara avsluta med en dagens.

Äter: Inget.
Dricker: Vitt vin - Oude Kaap.
Lyssnar på:
Last days of April - Two hands and ten fingers.
Ska göra: Sitta här på kontoret en stund till och dricka lite vin. Sen ner till "relaxavdelningen" och bada, basta, kanske sola och dricka mer vin. :)
Läser: Ingenting.
Är:
Trött, lite krasslig men ändå väldigt glad över att vara här och ha en stundande helg framför mig.
Vill: Må liite bättre annars inget annat än att vara här i denna stund.
Humör: BRA!
Har på mig: Svart kofta. Svart linne. Svarta strumbyxor. Beige knälång ballongkjol (de heter väl så, de som har gummiband vid slutet...typ?) Svart/vinröda flats. Kum kum ring. Pärlor i öronen. Utomhus har jag svart kort "rockersskinnjacka" & brun virkad sjal.
Dagens ord: Helg!

Fan va trist blogg det blev..öööhh. Ja ja skit i det, det är ju min lilla dagbok.

Sug o svälj trevlig helg. Muhaha, moget va :)

Poss Haj

Mpfr

Ja nu ska jag snart iväg på obligatorisk kvällsföreläsning, dock en intressant sådan, Demokratifrågan och den muslimska världen. Om jag bara inte hade varit så jävla trött!
Har iaf sovmorgon i morgon, behöver således inte stiga upp förrän 07.15, Tjoho!!

En dagens sen promenad till den eminenta högskolan.

Äter: Inget just nu. Har ätit mackor med ost för en stund sen.
Dricker: Nada.
Lyssnar på:
Nada.
Ska göra: Promenera till högskolan och gå på föreläsning som sagt var.
Läser: Ingenting.
Är:
Mest trött faktiskt.
Vill:
Bli pigg.
Humör: Okej.
Har på mig: "Håkan Hellström tröja" (d.v.s. en vit/marinblå randig båtringad typ) Marinblå stickad väst. Grå Cheap Monday. Kum Kum ring. Pärlor i öronen. Ute blir det  röd kappa och beiga, Converse efter att ha struttat omkring i höga mormorskängor hela dagen.
Dagens ord: Har inget bra.

Poss Haj

Babbel

Jag är väl egentligen inte sådär jättesugen på att blogga och har egentligen inget sådär jättemycket att framföra. Känner mig mest tvungen.

Får väl sammanfatta de senaste två veckorna: påsk, fest, 14:e våningen på Radisson Sas Hotel i Köpenhamn, VFT, jobb...tja that´s about it.

Steg upp helt i onödan idag, 06.10 bör väl påpekas, och gissa hur pigg man är då en måndagmorgon=inte ett jävla dugg pigg utan precis tvärtom=nästintill DÖD.
Ja, iallafall när jag kom fram till Skurup mötte jag min "andrahandledare" i trappan (min vanliga handledare jobbar inte på måndagar) och hon var då på väg därifrån för att hämta material en annan lärare glömt. Efter det skulle hon köra hem och titta lite på det och skulle alltså INTE komma tillbaka. De har temavecka på skolan nu vilket gör att ordinarie schema inte gäller.
Jaha, det var bara att klä på sig ytterkläder igen och trava ner till stationen för att ta vändande tåg tillbaka till Malmoe.Som det kan bli!

Istället har jag då handlat kläder till sonen, mycket välbehövligt. Än så länge blev det ett par mörkblå, Adidas som jag nu tror blir för stora, 37:or...hmmm. En grå, svart och vit "camoanorak" som jag HOPPAS han gillar, annars får han fanimej ha den ändå...MUHAHA! Ett par jeans. En jacka till, en svart nylonsak som är tänkt att ha i skolan där smutsen härskar.

Nä, nu orkar jag verkligen inte skriva mer! Ska plocka undan lite o sånt innan da son kommer hem.

Hej hej leverpastej!


Ett påskägg hit och ett påskägg dit

Dior

Dessa är numera mina! De stod i solglasögonstället  på, Synsam och bara skrek ut mitt namn, så de fick följa med hem i utbyte mot en SMÄRRE summa pengar, men det var de värda och jag vill aldrig att solen ska sluta lysa :)

Kom hem från Lund för cirka en timme sen. Var på påskmiddag hos svärmor, trevligt men känner mig som en tredubbelt upp stoppad korv och det är  ju lite jobbigt!

Hade för övrigt en underbar uteserveringsdag igår. Sonen följde med mormor till broren och passade kusinen så det blev ju en oplanerat barnfri dag och natt. Gick ner på Möllan vid 14-tiden och satt där hela eftermiddagen och hinkade öl, nu är det nog fan vår! :)

Hoppas på bra väder i morgon med. Tänkte nämligen ha picnic med K & M då. Sitta i gräset och äta fetaostsallad och dricka vitt vin med mina, Dior Glossy låter väl enbart perfa!! Ha ha :)

Glad Påsk



ÖÖHH

Jag är officiellt en påskkärring...som missade Embassy, men som iaf SKA se MEW på fjortisfestivalen, Siesta :)
Jävla liv i soffan just nu. EN son ska sova NU! I MIN säng... SNARK...

You never were and you never will be mine...

Ingen påskkärring än...förutom jag själv då...

Har en Smashing Pumpkins revival och bara njuter! Snacka om att framkalla underbara minnen! En nostalgitripp som heter DUGA!
Fan vad bra de var/är!

Sonens åsikt är, "lite bra" men han är ju iofs inne i en hip-hop/rnb-era som heter duga.

Om en stund, när vi gjort oss i ordning ska vi gå påskmarknad på Kronprinsen, gå till konsthallen och titta på Ernesto Netos organiska labyrint (återbesök för mig) och avsluta dagen med bad, bastu och vin/läsk/chips på sambons jobb.
GÖTT!

POSS

Klargörande!

Angående nedanstående inlägg.

Om nu någon av alla mina typ fem till sju läsare skulle vara så korkad (ja isåf tycker jag det) att han eller hon tror att jag drar alla människor över en kam så tänker jag härmed döda eventuella spekulationer.

Givetvis menar jag i nedanstående inlägg primärt de människor som har förutsättningar att påverka sitt liv. Till att börja med, tak över huvudet och en någotsånär stabil inkomst. Har man det tycker jag att man har de absolut mest basala behoven uppfyllda. Jag menar således inte att ex. hemlösa, faller under kategorin lata och gnälliga människor (vad deras situation nu än beror på, jag tror inte att någon väljer att bli ex. narkoman i den bemärkelsen att man fullständigt ger upp sitt liv!) Jag kan istället bli heligt jävla arg på dem som menar att de och andra utslagna är en börda som samhället får betala för. Jag är socialist i själen även om jag kan erkänna att jag är skadad av ett materialistiskt och kapitalistiskt samhälle, med allt vad det innebär. Ja, jag kan vara egotrippad och girig som fan, men i grund och botten är jag naturligtvis av den uppfattningen att samhället ska vårda, ta hand om och likställa sina medborgare, oavsett om de sover i ett gathörn eller i en tiomiljonersvilla på Fridhem. Men de som utnyttjar det sociala välfärdssystemet och roffar åt sig det man egentligen inte har rätt till, eller inte gör rätt för sig och på på andra sätt manipulerar med vad som inte är deras, om dem tycker jag ILLA! De tar från dem som behöver det bättre. För det är ju många gånger så att det är de som redan har, som vill ha mer. Girighet är äckligt!  För att återknyta till vad jag egentligen ville ha fram här är jag givetvis hundraprocentigt medveten om att även om de basala behoven är uppfyllda så kan människor må dåligt av olika anledningar (jag utesluter här dödliga sjukdomar o. dyl. e-som det är så självklart) och jag vill således inte vara den som fördömer. Vad jag vill ha fram och vad jag tyvärr inte hinner utveckla vidare är helt enkelt att människor gnäller för lätt, människor är ganska svaga och människor måste ta tag i sitt liv utan att depend för mycket på andra, that´s it. Jag orkar inte säga mer. Måste dessutom in i duschen!

POSS


Det är synd om människorna...

SÅ FAN HELLER!! ψ

Alltså, jag tycker att vårt samhälle börjar likna ett jävla PMS kollektiv. Allting blir gnälligare och gnälligare för varje dag! Herregud, vi tåler för fan ingenting mer. Nä fy fan vad vi är bortskämda. Folk verkar ha glömt eller aldrig lärt sig att ta tag i sitt eget, att se om sitt eget hus, att som  man bäddar får man ligga, att inte förlita sig på att andra ska finnas där när saker och ting rasar, att ta kritik, att vara förnuftiga att helt enkelt stå upp för sig själv på ett vettigt sätt!
Och jag undantager inte mig själv från detta patetiska kollektiv, NEJ jag är i hög grad en del av det!

HALLÅ MÄNNISKOR, VAKNA och gör något åt ert eget för fan!
ÅHHH vad jag är anti, det bara rasade över mig och jag känner det alltmer för varje dag som går, hur jävla lamt allting är. Sluta gnäll, det ska iallafall jag göra!

En dagens...

Äter: Inget men får väl äta ett äpple eller nåt innan jag drar till skolan.
Dricker: Kaffe med fet mjölk. Undrar hur magen tar det...
Lyssnar på:
Min egen röst när jag pratar med mig själv. Snart någon musik.
Ska göra: Tvätta färdigt en maskin. Duscha. Göra mig i ordning. Till skolan och träffa analysgruppen. Handla presenter till I & M. Sen orkar jag inte redogöra mer  för idag!
Läser: Ingenting.
Är:
Blandning mellan glad, anti och lite upprörd men nog mest helt OK, typ glad
Vill:
Vet faktiskt inte. Lite rörigt i postkontoret just nu. Kanske ha struktur i tillvaron.
Humör: Se ovan.
Har på mig: Kleinblå (ha ha ha vad jag längtat efter att få använda detta patetiska modeord, ÄNTLIGEN!!) kortärmad top med vitt tryck. Svart/vita träningsbyxor. Har inte en aning om vad det blir sen. En vild gissning, Jeans?
Dagens ord: UPPVAKNANDE

Jaa, musik! Sij Jo



Hello earth

Äter: Fruktsallad med Keso och solroskärnor.
Dricker: Tänkte snart göra mig lite jordgubbste med havremjölk.
Lyssnar på:
Min egen röst när jag pratar med mig själv.
Ska göra: Försöka skriva klart papert jag nästan blev klar med igår kväll. Skriva nytt paper om föreläsningen i förmiddags. Fila på lite intervjufrågor till en lärare jag ska intervjua. Laga middag och äta den.Träffa flatan och dricka vin med henne. YEAH!
Läser: Ingenting.
Är:
Blandning mellan trött och på G.
Vill:
Vara klar med skolarbetet för idag.
Humör: Framåtskridande.
Har på mig: Mellanljusa tighta, Denimbirds. Svart linne med vita prickar. Grön kofta. Lång tunn silverkedja med två små hjärtan i. Kum kum ringen.
Dagens ord: Påskris (har jag köpt idag, med rosa/lila fjädrar i)

Mhmm, då fastande jag här, stirrandes in i väggen en stund. Åååhhh vad jag blev tråkigt off nu. Kamm Ånn Nauw!

Förresten 1 så klättrade ju Rödhökarna igår tillbaka in i elitserien. Kanske hade varit på tiden att börja följa dem igen då?!
Förresten 2 så tror jag att lite musik och te kan få mig back on track igen. Ska fan skriva som sadan snart!

Sålång

Svårt det där med rubriker

Mitt i allt pluggande kom jag idag till en fruktansvärd insikt. Jag har skitdålig koll på ny musik!! Vad fan har hänt? Musik är fan fortfarande ett av mina största intressen. Musik är blodet i mina ådror. Musik är syret jag behöver för att andas.
Eller så kan man tona ner dramatiken och säga att musik helt enkelt är livsviktigt för mig...

Jaha, vad är det då som har hänt?
Jag kom på två tre anledningar till varför det blivit som det blivit,

1. Jag har nästintill slutat lyssna på P3, titta på Z-tv & MTV (ja, jag räknar detta som en anledning)
2. Har inte varit på konsert sedan...? SE!!
3. ANTIPIRATBYRÅN, above all egentligen. En stor anledning till att lyssna på P3 (förutom Hej Domstol & Christer) var ju att "hitta" ny bra musik och när man då inte kan/vågar ladda ner den (nästan) direkt fösvinner ju glädjen så smått....
Angående de uteblivna konsertbesöken sen vetifan, har jag ingen bra bortförklaring. Sanningen är i stället att jag är KASS, TRÅKIG och LAT! Så var det med det! Måste komma på ett sätt att bryta denna fruktansvärt negativa trend...

Har för övrigt idag varit produktiv. Var först i metropolen, Skurup och lyssnade på föreläsningar/information av /om Elevhälsan, Lokala resursteamet och olika Familjehusvarianter.
När jag kom hem skrev jag ihop två papers och har ikväll nästan skrivit klart ett tredje.

Gårdagens föreläsningar var förresten bottennappet i hela utbildningen. Marianergraven som en kursare sa :) Det är för helvete helt sjukt så dåligt det kan bli. Ibland verkar de fan tro att vi är dagisbarn och ibland verkar deras intelligensnivå ligga under dagisbarns. Något är stundtals jävligt fel. Positivt är iaf att flertalet kursare nu säger ifrån och visar sitt missnöje. Jag har antagligen redan gjort mig impopulär hos den ena kurshållaren genom att öppet dissa hennes upplägg och vissa frågeställningar och det med ALL RÄTT!!

Idag fyller (ja en halvtimme till gör hon) min underbaraste vän 35!! Grattis, hjärtat! ♥♥♥Hon och hennes dotter kommer hit på onsdag. Det var typ INTE igår vi sågs!! Inte i förrgår heller för den delen.

I morgon kommer en annan underbar varelse och förärar mig med ett besök, den till NÅÅÅRRRRLAND förrymda flatan är back in Malmoe under några dagar så vi ska dricka VIN och snacka massor av bajs. ♥

POSS HAJ

Vad gör jag här?

Är ganska stressad men loggade ändå in här och funderar t.o.m på att göra en dagens lista...hauw damm får en bli? Slutar väl med att jag ännu en gång får halvspringa till skolan...
Men jag har ju en kursare som har en bra pakethållare och kommer cyklande någon gång under min färd, vet jag :)

Äter: Inget.
Dricker: Kaffe med sojamjölk.
Lyssnar på:
Min egen röst när jag pratar med mig själv. Läser bl.a. denna mening högt.
Ska göra: Mig i ordning. Gå/halvspringa till skolan. Ta del av två föreläsningar som jag inte ens kommer ihåg vad de skulle handla om.
Läser: Ingenting.
Är:
Ganska trött. Lite småfjantig.
Vill:
Bli pigg och ambitiös.
Humör: Trots allt helt OK!
Har på mig: Mellanljusa, Replay, morotsmodell. Vit spetsblus. Grön kavaj med orientaliskt mönster i. Vita, Stan Smith. För övrigt en jävligt trevlig historia bakom dessa. Berättande den i ett inlägg som försvann. Ska berätta den någon gång när jag har tid, vilket då INTE är nu.
Dagens ord: Hinna

Poss Haj

Snorkel

Godkväll i stugan!
Fan vad längesedan sist!
Har faktiskt knappt haft tid, lust eller inspiration till att blogga...kanske iofs mest brist på inspiration.
Ibland känns det som om man bara skriver för att det ska vara på något sätt, som nu t.ex.
Fast nu är jag ju iofs lite småfull så då passar ju det mesta.

Idag har varit en bra dag! Efter heminredningsköp, lite kläder o sånt avslutades dagen med poolbad, bastu och vin på sambons jobb ( källaren är inredd till relaxavdelning, typ) Är dock inget storfan av bastu så det blev bara en runda där, desto mer vin istället :)

Avslutning i hemmet blev Burger King, milkshake och vin. Sonen är hemma därav det valet om någon undrar.
Ser jävligt mycket fram emot att få sova tills jag SJÄLV vaknar i morgon! Även om detta blir lika tidigt som de senaste veckorna, d.v.s. mellan 05.30 och 07.15 så skit i vilket för då är det jag själv som avgör om jag ska stiga upp och inte en jävla ettrigt pipande jävla väckarklocka.
Ser även jävligt mycket fram emot en helg som är oplanerad. Det innebär ju att vi har alla möjligheter till någonting, även om det innebär inte ett skit, vilket känns underbart. Vilken jävla logik som är inneboende i den meningen. HÅ HÅ. Jo, jag ska hämta en undanhängd GUL kavaj på H&M som jag nu bestämt mig för är jävligt snygg och som jag skiter i om halva Malmoe går omkring i, för den är snygg!
Fingerdockan, Einstein är för övrigt en ny kylskåpsmagnet.

Var förresten på kvällsföreläsning i går om rockens (musikens) inverkan på murens fall och DDR:s självständighet. Tyvärr ganska torftig föreläsning men jävligt intressant innehåll ändå. Hörde snuttar av låtar av "Östberlinband"  (konstig stavning, är det så?) ett av dem, Sundow (tror jag det stavas) gjorde en låt som de claimade som DDR:s nya nationalsång, Born in the DDR, den var jävligt cool. Blev ju såklart inte så poppis av staten kan väl överflödigt tilläggas. Nä fan va dryg jag blev nu. Fyllekvällscigg, vatten, borsta tänderna och skönhetssömn som i allra högsta grad är nödvändig nu! Undrar vad jag tycker om mina meningsbyggnader  och innehållet i denna blogg överhuvudtaget i morgon...

Förresten, förresten så ska ju jag och sambon till Berlin den 15 maj, det kom jag ju på nu i samband med detta, hur fan kunde jag glömma det!!?? Har förresten, förresten inte bokat hotell än, kanske ska göra det, typ i morron!! YEAH!

Guten Nacht

hits