Antifeminist javisst, eller?

http://www.antifeminist.nu/

HALLÅ, här tror jag att lösningen på flertalet av dagens problem finns!

Det lilla jag har läst på sidan är helt överensstämmande med min filosofi om kvinnor, män, genusdebatt, politik o.s.v. men jag har ännu inte satt mig in tillräckligt för att helt skriva under, men det lutar åt att ett medlemsskap kommer till stånd inom det snaraste.


Inledningen av Antifeministiska samfundets manifest,
 

ANTIFEMINISTISKA SAMFUNDET är som organisation emot feminismen såsom den utvecklats i Sverige och i många andra länder. Vi reagerar mot dess alltför stora inflytande i förhållande till antalet anhängare i det svenska samhället. Det finns ingen demokratisk legitimitet att upphöja feminismen till statsideologi i jämställdhet. Feminismen som sådan har polariserat förhållandet mellan kvinnor och män. Klimatet mellan könen har generellt försämrats och därmed har också könsrelaterade problem och kriminalitet ökat.

Feminismen har tagit sig och fått rätten att tala i alla kvinnors sak, ja även i alla mäns sak. Vi avfärdar feminismen som den enda accepterade talesmannen/kvinnan för folket i könsfrågor. Vi motsätter oss deras könssegregerade idéer om bland annat förtryck, normer och jämställdhet. Vi protesterar mot deras förenklade analyser med tillrättalagda slutsatser, allt som oftast grundade på grova generaliseringar eller feltolkningar, och ibland bevisligen på rena lögner.

Vi förkastar feminismens manssyn, välvilligt förmedlad genom media och politiker, där den svenske mannen som kön ofta stämplas som förtryckande, privilegierad, oduglig och/eller kriminell. Vanliga svenska män och deras synpunkter i frågan har därmed ignorerats eller avfärdats. Vi förkastar också feminismens syn på kvinnor som offer för omständigheter och att kvinnor skulle vara oförmögna att tänka själva och fatta egna beslut.
Dessutom motsätter vi oss feminismens föraktfulla syn på den traditionella kvinnligheten.

Verklig jämställdhet måste handla om båda könen och deras åsikter, vid varje tillfälle som ämnet tas upp, utan förutfattade meningar om offer eller skurkar. Det måste även vara möjligt att ta avstånd från könsperspektivet och komplettera den med andra perspektiv såsom individperspektivet.

Litet axplock ur, Frågor och svar

Hur kan man vara emot feminism
samtidigt som man är för jämställdhet?

"rörelse för kvinnors jämställdhet med män" - så definierar Svenska Akademins ordlista ordet feminism. Detta är en alldeles utmärkt definition. Andra vill definiera det som "strävan efter att män och kvinnor ska vara jämställda". Oavsett vilken definition man använder så tenderar feminister (oavsett om man kallar sig för likhetsfeminister eller särartsfeminister) att dela in samhället i män och kvinnor. De kvinnliga kvotgrupperna jämförs sedan med sina manliga motsvarigheter. Där den kvinnliga kvotgruppen missgynnas kallar man det för könsdiskriminering. Denna kollektiva jämförelse är feminismens största paradox - samtidigt som man vill sträva efter jämställdhet, motverkar man den.


Hur ska jämställdhet uppnås?

Jämställdhet är inte att kvinnor ska ha samma lön som män. Jämställdhet är inte att pojkar ska leka med dockor och flickor med bilar. Ett jämställt samhälle är ett samhälle där alla individer ska ha samma möjlighet att själva påverka sitt liv. Vissa personer föredrar att göra karriär, andra vill fokusera på sin familj. Detta är bara att konstatera och det finns ingen mening att försöka påverka vissa samhällsgrupper att ändra sitt beteende. Det är inte heller lönt att försöka jämföra mäns och kvinnors löner då det är fler faktorer än det biologiska könet som påverkar en individs lönesättning. Idag finns det inget som tyder på att det finns någon kausalitet (orsakssamband) mellan kön och lön. Att påstå att två olika grupper är helt homogena förutom med avseende på det biologiska könet är att lura sig själv då det inte finns två individer med exakt samma egenskaper. Fullständig jämställdhet uppnås först då man slutar jämföra män och kvinnor som kollektiv och börjar se människor som individer där varje individ har sina egna preferenser och möjligheter.


Vad är det för skillnad mellan er
och en "vanlig" feministisk förening?

Den största skillnaden är att feminister jämför män och kvinnor som kollektiv och försöker rätta till "orättvisor" mellan dessa båda grupper. Vi vill att man ska sluta med dessa jämförelser och istället titta på individens möjligheter.


ELLER HUR?


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits